Documentarul realizat de regizoarea Alexandra Pelosi prezintă un profil al americanilor conservatori, care nu şi l-au dorit drept preşedinte pe Barack Obama şi care nu se simt reprezentaţi de media.

"America de dreapta" este cel de-al cincilea documentar realizat de Alexandra Pelosi pentru HBO, nominalizată de patru ori la Premiile Emmy.

"Expresul care spune lucrurilor pe nume"

Însoţită de echipa sa, Pelosi a călătorit de-a lungul a 28 de state din SUA, împreună cu senatorul republican John McCain, contracandidatul lui Barack Obama la Biroul Oval.

Încă de la începutul campaniei prezidenţiale din 2008, regizoarea s-a îmbarcat în autobuzul "Straight Talk Express" ("Expresul care spune lucrurilor pe nume" – n.r.) pentru a afla de la suporterii lui McCain care sunt motivele pentru care nu îl votează pe Barack Obama şi de ce consideră că nu este potrivit pentru rolul de preşedinte al Statelor Unite.

Osama sau Obama

Documentarul prezintă interviuri cu politicieni cunoscuţi, dar şi părerea cetăţenilor, unii dintre ei confundând numele Osama cu Obama sau spunând că îi sperie prenumele Barack.

Regizoarea Alexandra Pelosi o ia în vizior şi pe Sarah Palin, mâna dreaptă a lui McCain şi candidata republicanilor la postul de vicepreşedinte al SUA. Palin a devenit celebră în urma gafelor făcute în timpul celor două mandate ale fostului preşedinte George W. Bush.

Anumite voci au acuzat-o pe regizoare că nu a dat dovadă de obiectivitate în realizarea documentarului "America de dreapta". Asta pentru că cineasta este fiica lui Nancy Pelosi, preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi membru de frunte a Partidului Democrat.