"Cele 300 de persoane aflate la bordul a cinci autobuze și al unui microbuz, venind din localitatea kurdă Afrin, au fost eliberate luni seară după ce au fost reținute toată ziua de gruparea islamistă Jaish Al Islam în timp ce mergeau la Alep pentru a-și ridica salariul", a declarat Nawaf Khalil, purtătorul de cuvânt al Partidului Uniunii Democrate (PYD) în Europa, relatează Agerpres.

"Au fost eliberate în schimbul a trei islamiști care fuseseră arestați anterior de forțele kurde la Afrin", a adăugat el. Grupările islamiste, aliate jihadiștilor din Frontul Al Nosra, sunt foarte active în provincia Idleb unde luptă deseori împotriva regimului.

Pe de altă parte, în provincia centrală Hama, șapte persoane au fost ucise, iar alte 28 rănite în bombardamentele grupării jihadiste Statul Islamic (SI) contra localității Salamiyah, cu o populație majoritar ismaelită, confesiune derivată din șiism, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

De peste patru ani, Siria este scenă a unui război civil, devenit tot mai complex odată cu ascensiunea în putere a grupărilor jihadiste care luptă în același timp împotriva rebelilor moderați și a forțelor regimului.