Ceasul lui Saddam Hussein, la licitatie

Ceasul lui Saddam Hussein, la licitatie

Un ceas Rolex si alte lucruri personale ale fostului presedinte irakian Saddam Hussein au fost scoase la vanzare pe internet de unul dintre sefii sai de protocol, Haitham Wihaib, refugiat in Marea Britanie din 1994, informeaza cotidianul "Daily Mail".

Wihaib si-a propus sa stranga 350.000 de lire sterline (aproximativ 500.000 de euro) si sa-i doneze scolilor irakiene. Piesa de rezistenta a colectiei de ceasuri, bijuterii, stilouri si haine care au apartinut lui Saddam este un Rolex, in valoare de 100.000 de lire sterline.

Wihaib a povestit ca  a intrat in posesia acestuia dupa o partida de amor dintre dictator si o amanta a sa. Dictatorul uitase Rolexul pe o masa aflata la capatul patului si seful de protocol s-a grabit sa i-l aduca. „Cu siguranta avusese o dupa-amiaza foarte placuta. Mi-a zambit si mi-a zis sa-l pastrez”, a relatat Haitham Wihaib. „Toate garzile de corp ale lui Saddam erau invidioase. Nu l-am purtat niciodata in Irak. Garzile sale mi-ar fi taiat mana pentru el”, a mai spus el.

Fostul presedinte irakian avea o mare slabiciune pentru ochelarii Christian Dior si pentru stilourile Cartier, pe care le folosea atunci cand semna sentintele de condamnare la moarte. Acum, Wihaib cere pe o pereche de ochelari Dior 6.000 de lire sterline, iar pe un stilou Cartier - 2.500 de lire sterline.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de alta parte, el a dezvaluit ca, prin intermediul fostului presedinte al Zambiei Kenneth Kaunda, Saddam Hussein a devenit foarte interesat de magie. Liderul irakian purta inele din argint, despre care spunea ca il apara de pericole. „Pentru tine se vor deschide portile Raiului”, se putea citi pe unul dintre ele, evaluat la 1.500 de lire sterline. 

Wihaib a fost seful de protocol al lui Saddam Hussein din 1980 pana in 1993, cand a cazut in dizgratia fostului lider de la Bagdad. Ulterior, a fost tinta mai multor tentative de asasinat si s-a vazut nevoit sa paraseasca Irakul.