Ceartă ca la ușa bibliotecii. Liiceanu și Paleologu, scandal cu acuzații și „dezvăluiri”

Ceartă ca la ușa bibliotecii. Liiceanu și Paleologu, scandal cu acuzații și „dezvăluiri”

Între Gabriel Liiceanu și Theodor Paleologu a pornit un adevărat conflict, cu acuzații și „dezvăluiri”. Totul a pornit de la remarca lui Gabriel Liiceanu care a spus despre Peleologu că „face giumbușlucuri și-și pierde simțul ridicolului”.

„În campania electorală actuală, Toader Paleologu aduce o notă de pitoresc. Seamănă cu un copil care ține morțiș să se joace de-a oamenii mari. Ca să atragă atenția, face giumbușlucuri și-și pierde simțul ridicolului. Având în minte mari topoi literari, își închină campania memoriei tatălui, invocă, încurcându-le între ele, personaje din Iliada, face paradă de citate latinești la care electoratul ar urma să freamăte de emoție, le vorbește românilor despre cultura armelor… E fericit să vorbească și să se vorbească despre el.

Numai că, la capătul acestei comedii, tânărul acesta îmbolnăvit de sine însuși și amețit de fervoarea jocului în care s-a pomenit figurant, ar putea să realizeze ce rău i-a făcut României, netezindu-i, cu cele câteva viitoare procente ale sale, drumul către turul al doilea inomabilei Dăncilă.”, a scris Gabriel Liiceanu, despre Theodor Paleologu.

La rândul său, Theodor Paleologu a ironizat comentariul lui Gabriel Liiceanu, numind teoria acestuia „de-a dreptul comică”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Teza principală din articolul domnului Liiceanu nu este nimic altceva decît teoria propagandei barniste: Dan Barna nu se prăbușește din pricina propriilor erori și lipsuri, ci pentru că există o conspirație, un dedesubt. Iar această urzeală malefică are un instrument: Theodor Paleologu, “aliatul din umbră al Vioricăi Dăncilă”. Aici ridicolul frizează deja grotescul : mă și vedeți pe mine complotînd cu doamna Dăncilă în mare taină pentru a zădărnici salvarea României de către “singurul politician cu viziune modernă”. Sau imaginați-l pe Traian Băsescu punînd la cale tot felul de machiaverlîcuri în conciliabule secrete cu Fifor, Gușă și Orlando. Dedesubtologia liiceniană e de-a dreptul comică.”, a venit replica lui Paleologu.