Evenimentul Zilei > Actualitate > Cealaltă parte a cazului Caracal. Ce au făcut două minore. Poliția a intrat în alertă
Cealaltă parte a cazului Caracal. Ce au făcut două minore. Poliția a intrat în alertă

Cealaltă parte a cazului Caracal. Ce au făcut două minore. Poliția a intrat în alertă

O fată, de 14 ani, a fost amendată cu 250 de lei, iar părinții ei și ai unei prietene, de 13 ani, au fost sancționați contravențional cu câte 500 de lei pentru nesupravegherea minorelor după ce fetele au fugit de acasă, la Constanța. Când și-au dat seama că s-au rătăcit, s-au speriat și au mințit că au fost răpite și violate.

S-a întâmplat în jurul orei 15:00, când o femeie, de 34 de ani, din Constanța, a sunat la 112 reclamând că în apropierea scolii generale numărul 8 se află două minore care plângeau spunând că ar fi fost violate și răpite. “Când le-am întrebat, fetele au răspuns, am fost răpite din Mereni, legate la ochii și aruncate aici. Am sunat imediat la 112, a venit poliția și o ambulanță, au vorbit cu fetele și le-au dus la spital. N-am cuvinte în ce țară de rahat trăim”, a postat, apoi, femeia pe Facebook.

 

“Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde minorele au povestit cum în această dimineață, în jurul orei 09:30, ar fi fost urcate cu forța într-un autoturism de către un bărbat necunoscut, în timp ce se plimbau pe o stradă din localitatea Mereni, timp în care ar fi fost legate. Minorele nu au putut preciza ce s-a întâmplat de la urcarea în autoturism și până la momentul apelului și nici cum au ajuns în municipiul Constanța”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Cristina Vasile.

 

Două echipaje ale ambulanței au consultat minorele de 14, respectiv, 13 ani, constatându-se că acestea nu prezentau urme vizibile de violență. Ulterior, cele două fete au fost audiate în prezența reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului, relatând  că au venit la Constanța cu autobuzul, s-au plimbat, iar la un moment dat s-au rătăcit. Femeii care le-a întrebat ce au pățit, i-au spus că au fost răpite și violate de teamă să nu fie certate de părinți. Minorele nu au fost victimele vreunei infracțiuni, acestea fiind încredințate familiilor.

 

Prin urmare, polițiștii Secției 4 Constanța au luat măsura sancționării contravenționale a părinților pentru nesupravegherea minorelor, cu amendă în valoare de 500 de lei. Minora de 14 ani a fost sancționată cu amendă în valoare de 250 de lei pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, fără motiv întemeiat, ea fiind cea care a păcălit-o pe femeia care a sunat la 112. Cea de 13 ani nu răspunde penal, fiind prea mică.