Cea mai nervoasă maşină electrică

Cea mai nervoasă maşină electrică

Un tânăr de 23 de ani a făcut o maşină electrică cu aliură sportivă care are 1.088 de cai putere

Concept One e un fel de Ferrari sau Lamborghini, ]nsă din categoria maşinilor electrice. Are o aliură sport, cu bot ascuţit, iar modelul prototip a fost vopsit într-un roşu aprins. Maşina a fost gândită şi construită de Mate Rimac, un croat de 23 de ani.

Concept One poate ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 2,8 secunde, o performanţă extrordinară pentru o maşină electrică. Jurnaliştii americani de la Jalopnik sunt, deocamdată, neîncrezători în asemenea performanţe şi aşteaptă să o vadă la teste.

Teoretic, Concept One are o baterie care ţine peste 500 de kilometri, un acumulator de 92 kWH. De asemenea, tot în detaliile tehnice, se spune că ar fi capabilă să ajungă la o putere de 300 km/h, ceea ce ar fi cu adevărat revoluţionar pentru un automobil electric.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deocamdată, maşina a ieşit la o plimbare pe stradă, în jurul atelierelor în care a fost construită. "E cu siguranţă mult mai convingător decât să o vezi doar pe podiumul de la Frankfurt. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/zkpetEjePUo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>