Cea mai mare fotografie din lume aşteaptă verdictul Guinness Book

Cea mai mare fotografie din lume aşteaptă verdictul Guinness Book

Peste un milion de poze trimise de cititorii revistei româneşti pentru femei "Unica" au fost reunite într-o fotografie-gigant, performanţă care ar putea fi omologată de reprezentanţii Cărţii Recordurilor.

Peste un milion de imagini cu lucrurile unice din viaţa cititoarelor unica.ro au fost transformate în cea mai mare fotografie mozaic din lume - "Fotografia- Gigant". Aplicaţia este on-line de astăzi şi poate fi accesată pe www.unica.ro. Iar pentru cei care îşi doresc să o vadă şi offline, o vor putea face într-unul dintre cele mai mari malluri din Bucureşti, unde a fost amplasat un panou imens al fotografiei.

1.014.653 de fotografii au trimis cititoarele site-ului de femei atunci când au fost invitate să răspundă la întrebarea "Care sunt lucrurile unice din viaţa ta?". Rezultatele campaniei desfăşurate într-un interval de patru luni arată că 41% dintre fotografii au ca subiect copiii, 21% animalele de casă, 16% familia, 10% prietenii, 7% vacanţele, iar 5% au conţinut divers.

Toate aceste imagini au fost adunate la un loc într-o fotografie mozaic care reprezintă femeia unica.ro şi lucrurile care o definesc. Aplicaţia "Fotografia-Gigant" este cea mai mare fotografie mozaic din lume şi aşteaptă brevetarea Guinness Book.

Ne puteți urmări și pe Google News

Softul care redă imaginea mozaic a fost special creat pentru acest proiect de compania Arxia din Cluj, iar navigarea printre imagini este extrem de facilă - cursorul mouse-ului te ajută să faci zoom-in şi zoomout în mulţimea de fotografii.

Peste 12.000 de premii pentru cei care au trimis poze

Ideea de a realiza o "Fotografie-Gigant" a prins contur anul trecut, odată cu relansarea site-ului unica.ro la finalul lunii octombrie. Cititorilor li s-a cerut să trimită fotografii cu lucrurile unice din viaţa lor în schimbul a mii de premii consistente.

Campania "Postează, participă, câştigă!" s-a desfăşurat în două etape şi a răsplătit persoanele care au trimis fotografii cu premii din oră în oră, la fiecare o sută de imagini uploadate, dar şi cu două mari premii în bani - 10.000 lei fiecare.

În total, s-au acordat peste 12.000 de premii. În prima etapă, desfăşurată între 26 octombrie 2009 şi ianuarie 2010, au fost trimise peste 900.000 de fotografii, iar în cea de-a doua (5-12 iulie 2010) s-a ajuns la 1.014.653 de imagini.

Rezultatele uneia dintre cele mai mare campanii destinate femeii din on-line-ul autohton sunt concludente şi în ceea ce priveşte traficul site-ului. După relansare, traficul unica.ro a crescut de 11 ori, iar numărul utilizatorilor fideli s-a triplat. În plus, numărul conturilor înregistrate pe unica.ro a crescut de 7 ori de la lansare şi până acum.

Site-ul www.unica.ro şi revista "Unica" sunt două produse editoriale distincte, cu echipe diferite, iar cea mai mare fotografie mozaic din lume este cel mai mare proiect de până acum al portalului de femei.

UNIC. Un moment pe care cititorii revistei au dorit să-l împărtăşească

FĂRĂ VÂRSTĂ. Cititori de toate vârstele au participat la acest proiect