Aşadar, poliția italiană a confiscat 14 tone de amfetamine cu o valoare de piaţă de aproximativ 1,15 miliarde de dolari, pe care cred că a fost îndreptată spre baza de origine a unui notoriu clan din Napoli și a fost externalizată de la producătorii de droguri ISIS din Siria.

Colegiul Poliției Vamale Domenico Napolitano a numit captura ca fiind cea mai mare din lume

Stupefiantele au fost confiscate în portul Salerno (la sud de Napoli) şi au o valoare de 1 miliard de euro pe piaţa neagră, arată comunicatul poliţiei italiene, care vorbeşte despre „cea mai mare captură de amfetamine la nivel mondial”. Potrivit anchetei conduse de parchetul din Napoli, drogurile se găseau în trei containere suspecte, în care se aflau cilindri de hârtie şi maşini de uz industrial.

Cilindrii de hârtie în mai multe straturi, cu o înălţime de 2 metri şi un diametru de 1,4 metri, fabricaţi probabil în Germania, permiteau ascunderea, în fiecare dintre ei, a circa 350 kg de comprimate în straturile interioare, fără a putea fi detectate prin scanner. Comprimatele erau marcate cu simbolul „captagon”, un medicament clasat ca stupefiant, cunoscut şi sub denumirea de „drogul jihadului”, mai precizează anchetatorii.

Camorra din Napoli, suspectă că ar fi implicată cu ISIS

Poliția investighează dacă grupul mafiot Camorra din Napoli ar fi putut să ordone expedierea uriașă pentru vânzări internaționale, deoarece cu două săptămâni mai devreme, un transport mult mai mic de droguri a fost confiscată și în portul Salerno, într-o livrare de îmbrăcăminte.

„Știm că Statul Islamic își finanțează activitățile teroriste, în principal prin traficul de droguri  sintetice fabricate în Siria, care în ultimii ani a devenit cel mai mare producător mondial de amfetamine”, se arată în comunicatul poliţiei italiene, informează foxnews.

Amfetaminele au fost marcate cu un nume de stradă – Captagon – drogul care  „inhibă frica şi durerea“, mai spun cei din poliţie.