Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai frumoasă pisică din Europa e americană
Cea mai frumoasă pisică din Europa e americană

Cea mai frumoasă pisică din Europa e americană

188 de pisici s-au întrecut, la București, într-un concurs de frumusețe numit, cum altfel: „Sofi stiCAT”

Aproape 200 de mâțe, de toate rasele și de pe toate continentele, au participat, în weekend, la un concurs internațional organizat în cadrul expoziției „SofistiCAT” de la Romexpo- București. Câștigător „Best of best” a fost desemnată o pisică din rasa Ragdoll – așanumita „păpușa de cârpă” – pe nume Ives St. Laurent, din felisa madrilenă Malattodolls. Un astfel de exemplar, de concurs, poate ajunge și la 2.500 de euro, dar cine vrea o astfel de mâță doar ca animal de companie scoate din buzunar cam 800 de euro. Mâncarea preferată este carena de pui, dar și tonul din conservă.


FOTO: Ives St. Laurent, „Păpușa de cârpă” RagdollEspaso, vedeta competiției

De departe cel mai apreciat exemplar participant la concurs a fost Espaso, un splendid motan american de rasă Main Coon, în vârstă de 11 luni și opt kilograme. Asemănător cu un râs de-al nostru, Espaso privea lumea cu un dispreț suveran, de la înălțimea locului I pe care l-a luat la rasa sa și al III-lea din clasamentul general. Espaso provine din felisa Gina’s Dream, de la Otopeni, proprietara sa numindu-se Gina Vlad. Până la vârsta de zece luni, motanul a participat la șase concursuri, la București și în Austria, Grecia, Bulgaria și Israel, câștigând-le pe toate. Pentru un mascul de montă, un Maine Coon costă între 1.500 și 3.000 de euro. La maturitate atinge 12 kilograme, cu o dietă sănătoasă la bază. Felul de mâncare preferat al lui Espaso este carnea crudă de vițel.


FOTO: Prințesa bengaleză FreyaObraznica Freya, tigrata care i-a fermecat pe toți

O altă premiantă a concursului „SofistiCAT” a fost și Freya, de rasă Bengal, în vârstă de șase luni. Tigrata cântărește 1,5 kilograme și, culmea, nu apreciază deloc mâncarea indiană preferând puiul fiert, dar congelat în prealabil pentru a elimina eventualele bacterii. La ședința foto, neastâmpărata cu greu a stat la poză, spre deosebire de Espaso care n-a dat doi bani pe fotograful nostru. A miorlăit tot timpul, supărată că i s-a deranjat siesta. La sfârșit, ne-a arătat coada.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: