Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai cruntă veste despre pandemie, de la izbucnirea ei! Adio, dubii. Totul este clar
Cea mai cruntă veste despre pandemie, de la izbucnirea ei! Adio, dubii. Totul este clar

Cea mai cruntă veste despre pandemie, de la izbucnirea ei! Adio, dubii. Totul este clar

Cei care ignoră pericolul reprezentat de pandemie au aflat recent că SUA au înregistrat marţi un număr-record de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Conform informaţiilor oficiale, Institutul Johns Hopkins a înregistrat marţi peste 60.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în SUA.

Este un nou record negativ pe o perioadă de 24 de ore, informează AFP, citată de Agerpres; astfel în Statele Unite s-a ajuns la aproape trei milioane de cazuri.

Mai mult, în acelaşi interval, în Statele Unite ale Americii au decedat 1.100 de pacienţi care aveau Covid-19.

Administraţia de la Washington este în alertă având în vedere că de la începutul pandemiei până în prezent au murit 131.362 de americani din cauza Covid-19.

În acest context, bilanţul infectărilor şi cel al deceselor arată că în Statele Unite ale Americii este una dintre cele mai grave situaţii din lume.

De câteva săptămâni, statele americane din sud şi vest se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei.

Iniţial, fusese înregistrată o stabilizare pe coasta de Est, în special la New York, care era la un moment dat cel mai mare focar de coronavirus din SUA.

Totuşi, cifrele nu par să-l sperie pe preşedintele Donald Trump, care pune recordurile zilnice pe seama numărului excesiv de teste.

În rândul multor oficiali din domeniul sanitar, atât de la nivel federal, cât şi local, sunt temeri că situaţia este foarte, foarte gravă.

Ce a făcut Trump în acest context? Liderul american a lansat oficial marţi procedura de retragere a Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Trump acuză OMS de întârzierea reacţiei la pandemia de coronavirus; SUA sunt principalul finanţator al agenţiei respective din cadrul ONU.

Marţi, 7 iulie, OMS a recomandat călătorilor să poarte măşti în timpul curselor cu avionul.

Totodată, OMS a recomandat că populaţiile să se informeze cu privire la cele mai recente informaţii despre pandemie.

Recomandarea vine în condiţiile în care numărul contagierilor cu COVID-19 a crescut din nou în unele ţări, ceea ce mai departe a dus la impunerea alor restricţii.

Purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, a declarat: „Dacă este undeva, atunci este peste tot, iar oamenii care călătoresc trebuie să înţeleagă acest lucru.

Virusul are o răspândire extinsă, iar oamenii trebuie să trateze acest lucru cu foarte mare seriozitate.

Turiştii trebuie să îşi aducă aminte că lucrurile se vor schimba sau că s-ar putea schimba.

Constatăm o mulţime de creşteri, o mulţime de creşteri în diferite ţări, ţări care au reuşit cu succes să stăvilească primul val de transmitere, iar acum se confruntă cu o a doua creştere”, a spus aceasta.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: