Evenimentul Zilei > Social > Cea mai bună soprană din lume e româncă. Cum a ajuns să câștige Oscarul pentru Operă
Cea mai bună soprană din lume e româncă. Cum a ajuns să câștige Oscarul pentru Operă

Cea mai bună soprană din lume e româncă. Cum a ajuns să câștige Oscarul pentru Operă

Vă amintiți că, de Ziua României, Fuego și cea mai bună soprană a lumii au lansat o melodie în duet. Ne-am propus încă de atunci să vă povestim mai multe despre Elena Moșuc.

La finalul lunii martie 2019, Elena Moșuc a reușit extraordinara perfomanță de a câștiga „Oscar della Lirica”, cea mai prestigioasă distincție internațională a muzicii de operă, echivalentul muzical al Premiilor Oscar pentru cinematografie. Astfel, Elena Moșuc a devenit cea mai valoroasă soprană a lumii, după ce a concurat cu vedetele Anna Netrebko și Anna Pirozzi.

Considerată un adevărat fenomen al muzicii clasice, Elena Moșuc are o carieră de peste 30 de ani, cântând pe mai toate marile scene ale lumii, de la Metropolitan în New York, până la Scala din Milano.

56 de ani, frumoasă și pasională

Elena Moșuc s-a născut la Iași în 1964, a făcut studii muzicale în orașul natal, mai întâi la Școala Populară de Artă, apoi la Conservatorul „George Enescu”. Înainte de terminarea studiilor universitare, urca deja pe scena Operei ieșene în roluri complexe și solicitante precum Regina Nopții ( rol interpretat de 250 de ori), Lucia, Gilda și Violetta.

Sursa foto: Instagram

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.