Mulți dintre oameni tind să creadă că dacă pleci cu anumită companie aeriană într-o anumită destinație, este bine să te întorci cu o altă comanie de zbor deoarece sunt ore diferite de plecare și aterizare și ai o experiență nouă, cu o nouă firmă de zbor. Același caz este și în cazul escalelor, când aterizezi într-o anumită destinație și trebuie să pleci înspre alta nouă, se schimbă și comania de zbor. Total greșit. De ce? Imediat aflăm prin intermediul următoarei afirmații:

De ce este bine sa ai toate zborurile pe acelasi boarding pass.

Este bine și în același timp foarte recomandat să ai toate zborurile pe același boarding pass din mai multe motive, principalul motiv este acela că dacă ai mai multe zboruri pe boarding pass-uri diferite și un zbor are întârizere te supui unui mare risc de a pierde următorul zbor. De aceea dacă ai toate zborurile pe același boarding pass și unul dintre acestea întârzie, compania fie trebuie să te aștepte pentru înbarcare, vina fiind a lor cu privire la întârziere, fie aceștia sunt obligați prin lege să îți plătească despagubire pentru anulare zbor, iar în cazul în care compania refuză să îți ofere compensații pentru întârzierea zborului, puteți să duceți cazul mai departe pentru că sunt puse în joc drepturile dvs de cetățean european cu drept de zbor. Dacă nu știți cum puteți duce un caz mai departe, puteți să îi contactați pe cei de la air claim care vor lupta pentru drepturile dvs.

Deci, trăgând o concluzie, să ai toate zborurile pe același boarding pass te scapă de un dezavantaj foarte mare, acela de a rămâne o perioadă destul de mare în pană, în aeroport. Tot acest boarding pass îți poate asigura și o conpensație de zbor întârziat în cazul în care unul dintre zborurile trecute pe el este întârziat sau anulat din diferite motive.

 

Te-ar putea interesa și: