Ideea cerințelor nutriționale ale câinelui s-a schimbat uneori de-a lungul istoriei comune dintre oameni și câini, în special datorită avansului științei.

Cunoașterea și cuantificarea nevoilor zilnice de nutrienți pe care câinii le au a făcut posibilă aprofundarea acestora în multe privințe și îmbunătățirea lor.

Datorită acestui fapt, astăzi, când vine vorba de hrănirea animalului de companie, avem mai multe opțiuni care contribuie atât la dezvoltarea lor corectă, cât și la bunăstarea lor.

Un angajament de lungă durată pentru o bună nutriție

De la înțărcare, care are loc între 7 și 9 săptămâni de vârstă, avem obligația de a oferi câinilor hrana adecvată.

Trebuie să ținem cont că nevoile vor varia, în funcție de stadiul de dezvoltare. În general, trebuie să reținem că:

-La pui, nevoile de energie și de nutrienți sunt mai mari decât la adulți, datorită creșterii rapide a acestora.

– În funcție de stadiul în care se află câinele adult, nevoile pot fi diferite, în acest sens, trebuie luate în considerare aspecte precum: sarcina, alăptarea, bătrânețea.

– Nevoile sunt influențate și de starea de sănătate a câinelui, de mărimea și rasa din care face parte.

O dietă corectă ajută la prevenirea mai multor probleme de sănătate. De exemplu, osoase sau de piele, precum și pentru a îmbunătăți sănătatea și aspectul fizic al animalului.

În raport cu cele de mai sus, trebuie să decizi dacă dorești să-i oferi o dietă de casă sau o dietă achiziționată din magazin.

Tipuri de mâncare pentru câini, în funcție de calitatea lor

În comerț, există trei tipuri de mâncare pentru câini:

-Comercială sau standard.

-Premium.

-Super premium.

Hrana comercială sau standard este comercializate prin lanțul de supermarketuri. Formulele sunt variabile (calitatea ingredientelor și sursa poate varia) și, în general, se digeră mai greu decât o hrană premium.

O parte din hrana pentru câini cu costuri reduse se bazează în cea mai mare parte pe cereale și alte proteine ​​pe bază de plante. În mod obișnuit, soia este folosită ca proteină, care, deși oferă beneficii, poate provoca, de asemenea, flatulență sau alergii în unele cazuri.

Deși aceste produse pot avea prețuri atractive, mulți crescători preferă proteinele animale și cred că sunt mai bune pentru sănătatea câinilor lor.

Hrana premium conține ingrediente de o calitate mai bună, care se digeră mai ușor și care sunt bogate în nutrienți. Prin urmare, există persoane care preferă această opțiune în locul hranei standard.

Hrana super premium este creată pentru a asigura o nutriție optimă. Conține nutrienții necesari pentru o dezvoltare sănătoasă a câinilor și se digeră foarte ușor. În plus, conține ingrediente de o calitate mai bună față de cea premium și din această cauză este și puțin mai scumpă.

Cum faci o achiziție inteligentă?

Înainte de a cumpăra, este important să citești eticheta pentru a afla compoziția: ingredientele sunt trecute în ordinea cantității. Astfel, primul este trecut ingredientul care predomină în compoziție și așa mai departe.

Un alt factor de luat în considerare sunt procentele. Unele mărci obișnuiesc să împartă conținutul de cereale în două, astfel încât să dea împresia că hrana conține o cantitate mai mică de cereale.

În ceea ce privește compoziția de proteine, este indicat să te asiguri că ingredientul care apare – carne sau pește – este deshidratat. Acest lucru este important, deoarece greutatea umedă a cărnii include conținutul de apă care ajunge la 60-70% apă, ceea ce diluează conținutul final de proteine.

Tipuri de mâncare pentru câini, în funcție de conținutul lor de umiditate

Practic, hrana pentru câini este de trei tipuri: uscată, semi-umedă și umedă (conserve).

Hrană uscată. Hrana conține un conținut scăzut de umiditate, cu valori cuprinse între 3 și 11%. Are o medie de 17-25% proteine, 7-12% grăsimi, 35-50% carbohidrați.

Hrană semi-umedă. Are un conținut de umiditate intermediar între uscat și umed, care în mod normal variază între 15 și 35%, conține 17-25% proteine, 6-12% grăsimi și 35-50% carbohidrați.

Este fabricată din țesuturi animale proaspete sau congelate, cereale, grăsimi și zaharuri simple. Se folosesc umectanți și acidifierea cu acizi organici simpli pentru a permite conservarea sa mai mult timp.

Hrană umedă. Este vorba de obicei de hrană la conservă, cu un conținut ridicat de umiditate cuprins între 75 și 87%, conținutul de proteine ​​este de 7–9%, 3-9% grăsimi și 2-13% carbohidrați și digestibilitatea lor variază între 80 și 85%.

Această variantă le oferă, în mod normal, aceiași nutrienți, dar este mai ușor acceptată de câine, având în vedere palatabilitatea sa mai mare.

Ceea ce se știe este că cel mai bun prieten al omului trebuie să aibă parte de o dietă echilibrată pentru a obține energia necesară, zi de zi. Ca și stăpân ai datoria de a-ți hrăni câinele în mod corespunzător.

Cum poți face asta? Cu hrană naturală super-premium de la Lenda. Îți recomandăm o astfel de hrană întrucât este fabricată din materii prime supuse unor controale stricte de calitate. Nu sunt modificate genetic, nu conțin hormoni, conservați sau arome artificiale. Aceste lucruri transforma hrana super-premium Lenda în unul dintre cele mai echilibrate și sănătoase alimente pentru animale de companie din gama Natural. Câinele îți va mulțumi dacă vei alege pentru Lenda!