Bărbatul, pe numele său Cristian Bogdănel Niţu a postat pe pagina de Facebook un anunţ în care spune că oferă recompensă generoasă celui care o găseşte.

Bărbatul a făcut plângere la Poliţie şi a postat pe pagina sa de socializare un anunţ în care spune că oferă o recompensă generoasă celui care îi dă informaţii sau o aduce înapoi.

„Mi s-a furat maşina din faţa hotelului Deva, din localitatea Deva. Ofer recompensă celui ce îmi dă informaţii sau o aduce înapoi. Maşina e lovită pe toată partea dreapta, interior crem, se vede în poze, cauciucuri goodyear pe 20 profil iarnă. Recompensa e cu 4 zerouri. Maşina s-a furat de vreo 5-10 zile. Rog share”, a anunţat Cristian Niţu, pe pagina sa de Facebook.

Nițu are un trecut tumultos. În 2010  a fost arestat şi trimis în judecată într-un dosar de înşelăciune în care paguba estimată de anchetatorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) se ridică la aproximativ un million de euro. Gruparea din care ar fi făcut parte, formată din 19 persoane, români şi cetăţeni sirieni,a fost acuzată că achiziţiona în leasing diferite tipuri de autovehicule (autoturisme, camioane şi diverse utilaje), pe care le demonta şi le vindea în Libia şi Siria.

A fost condamnat, în 2017, la 4 ani şi opt luni de închisoare, în acest dosar, sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia fiind contestată

Cristian Bogdănel Niţu a mai fost arestat în 2003, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să plaseze 100.000 de euro falşi. Un an mai târziu a fost din nou arestat în celebrul dosar „Spumă şi Bibanu”, fiind acuzat de aderare la un grup mafiot care a instaurat teroarea în Deva. Gruparea respectivă, extrem de violentă, se ocupa de perceperea taxelor de protecţie, şantaj, proxenetism şi alte infracţiuni „acoperite” de mai mulţi poliţişti deveni.

Niţu a fost eliberat în 2008, însă în aprilie 2010, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în dosarul „Spumă şi Bibanu”, finalizat în cele din urmă de magistraţii Tribunalului Pitești.