Evenimentul Zilei > International > Ce țară are cel mai scump internet din lume. Pe ce loc se află România
Ce țară are cel mai scump internet din lume. Pe ce loc se află România

Ce țară are cel mai scump internet din lume. Pe ce loc se află România

Israelul are cel mai ieftin internet mobil din lume, iar dintre cele 230 de țări analizate, Serbia se află pe locul 72, a anunțat portalul britanic Cable. În Serbia, un gigabyte de date mobile costă în medie 1,3 dolari SUA, se arată într-un raport.

Dintre țările din Balcanii de Vest, doar Macedonia de Nord are internetul mobil mai ieftin decât Serbia (0,96 dolari). Macedonia de Nord este pe locul 52, Muntenegru pe locul 112 (2,12 dolari), Bosnia și Herțegovina pe locul 126 (2,39 dolari), Albania pe locul 141 (2,80 dolari). Croația se află pe locul 122, cu 2,35 dolari pe gigabyte.

Prețul mediu al unui gigabyte de date mobile în Israel este de 0,05 USD, iar cel mai scump internet mobil, cu 49.676 USD pe gigabyte, este în Guineea Ecuatorială. Pe locul al doilea al țărilor unde internetul este ieftin se află Kârgâzstanul, unde un gigabyte de date mobile costă în medie 0,15 USD, iar pe locul trei este Fiji, cu 0,19 USD pe gigabyte. Pe locul al doilea se află Kîrgîzstanul, unde un gigabyte de date mobile costă în medie 0,15 USD, iar pe locul trei este Fiji, cu 0,19 USD pe gigabyte.

Rusia se află pe locul șase, cu 0,29 dolari pe gigabyte, iar Statele Unite se află pe locul 154, cu un preț mediu de 3,33 USD pe gigabyte.

Pe ce loc se află România

În Europa de Est, datele mobile sunt plătite cel mai ieftin de către locuitorii Republicii Moldova, urmați de Polonia, Macedonia de Nord și România. Republica Cehă are cel mai scump internet mobil din regiune, la un preț de 8,15 dolari pe gigabyte.

Țările asiatice reprezintă un sfert din cele 20 de țări cu cel mai ieftin internet mobil, cu Bangladesh și Sri Lanka în top 10. Cea mai ieftină regiune din lume este Africa de Nord, unde Algeria are cel mai ieftin internet mobil. Pe de altă parte, în Africa subsahariană, există 6 din 10 țări cu cele mai scumpe date mobile din lume.

Țările cu date mobile ieftine pot fi clasificate în două categorii

Analistul portalului britanic a declarat că țările cu date mobile ieftine pot fi clasificate în două categorii. Prima include țări cu o infrastructură excelentă de bandă largă mobilă și fixă, astfel încât furnizorii pot oferi cantități mari de date, ceea ce reduce prețul pe gigabyte. Alte țări cu o rețea de bandă largă mai puțin dezvoltată se bazează în mare măsură pe datele mobile, dar condiționează prețuri mici, astfel încât oamenii să le poată permite.

Cercetarea a luat în considerare prețurile pachetelor tarifare cu date mobile ale tuturor operatorilor din țările date, iar datele au fost colectate în perioada 8 decembrie 2020 – 25 februarie 2021.

https://www.021.rs/story/Info/Nauka-i-tehnologija/271226/Izrael-ima-najjeftiniji-internet-Srbija-na-72-mestu.html/

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.