Evenimentul Zilei > Vremea > Ce surprize ne rezervă vremea astăzi, 26 iulie
Ce surprize ne rezervă vremea astăzi, 26 iulie

Ce surprize ne rezervă vremea astăzi, 26 iulie

Vremea va fi caldă, călduroasă în orele amiezii pe arii extinse în regiunile extracarpatice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină,

în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania, Oltenia și pe suprafețe mai mici în Muntenia și în Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între9 și 23 de grade.

În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă la amiază, izolat caniculară în Lunca Dunării, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara și noaptea, cu precădere în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade Celsius, în dealurile de Vest și 34 de grade Celsius în Sud-Est, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 23 de grade Celsius.

Duminică, în București, cerul va fi temporar noros și, mai ales în prima parte a zilei, se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30-32 de grade Celsius, iar cea minimă de 16-18 grade Celsius.

La finalul lunii, în săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: