Evenimentul Zilei > Social > Ce surprize ne așteaptă la TIFF
Ce surprize ne așteaptă la TIFF

Ce surprize ne așteaptă la TIFF

„Faust” proiectat în biserică, Crucișătorul Potemkin acompaniat de ritmuri de turbo-polka-ska și un show inspirat de Maria Tănase vor fi experiențe de neratat.

 Cinci momente speciale, care aduc muzica în cinematografe și filmul în spații neconvenționale, îi vor surprinde pe spectatorii celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie). Faust proiectat în biserică, Crucișătorul Potemkin acompaniat de ritmuri de turbo-polka-ska, o reinterpretare a ecranizării „1984”, o istorie vizuală a filmului 3D și un spectacol fascinant inspirat de Maria Tănase sunt câteva experiențe de neratat la TIFF 2014.

● Bălănescu Quartet aduce „Maria T”, un spectacol de neuitat ce va putea fi urmărit la Casa de Cultură a Studenților din Cluj. Inspirat de melodiile Mariei Tănase, Alexander Bălănescu a creat noi compoziții, filtrând spiritul est-european al cântecelor originale prin experiența sa occidentală. Recitalul este însoțit de o combinație de imagini din arhiva de filme a Mariei Tănase și vizualuri semnate de Klaus Obermaier.

● Reunindu-i pe fanii de heavy- metal cu iubitorii de polka, jazz și rock, trupa austriacă Russkaja vine la Cluj cu un show energic, live pe capodopera lui Sergei Eisenstein, Crucișătorul Potemkin (1925).

● Spectacolul „The Last Man”, al britanicilor de la Teeth of the Sea, se anunță inedit. Ei vor susține o reinterpretare a capodoperei lui George Orwell, „1984”.

● Biserica Evanghelică- Luterană din Cluj va fi gazda unui eveniment unic. Unul dintre cei mai mari cântăreți la orgă, Martin Schmeding, va acompania, în premieră, filmul mut Faust (1926), de F.W. Murnau.

● Ultima surpriză este o fascinantă prezentare a istoriei 3D-ului, susținută de Stefan Droessler, directorul Munich Filmmuseum și unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în evoluția imaginii stereoscopice.

Tichete, la vânzare

Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie 2014) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Prețul unui bilet la evenimentele speciale de la Casa de Cultură a Studenților este 30 de lei. La cele de la Casa TIFF, biletul costă 15 lei. Tichetele pot fi achiziționate în avans începând de astăzi, 7 aprilie.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: