Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că Guvernul nu a blocat niciuna dintre iniţiativele privind veniturile publice, inclusiv cele legate de creşterea salariilor în anumite domenii.
 
"În ceea ce priveşte creşterea cu 10% (n.r. a salariilor bugetarilor), Guvernul a luat-o ca un dat, a operat-o în noul buget, chiar dacă nu era venită din interiorul noii concepţii despre guvernare. În privinţa salariului minim, nu există niciun fel de blocaj referitor la creşterea lui, este o chestiune de timp. Este vorba despre o analiză, un studiu de impact, faţă de posibilitatea ca ea să aibă anumite influenţe asupra competitivităţii firmelor. Nu este vorba despre o negare a acestei creşteri", a spus Vasile Dîncu, citat de Agerpres. 
 
În opinia sa, ''creşterea salariului minim este o opţiune politică, nu una ideologică''. 
 
''Noi luăm în calcul creşterea salariului minim pentru că asta înseamnă până la urmă creşterea nivelului de bunăstare a unei categorii de populaţie, studiul de impact va arăta însă influenţele şi cum putem corecta sau folosi anumite influenţe. Nu este vorba de o negare. Doamna ministru de Finanţe a spus de fapt că nu putem vorbi în acest moment de creşteri, până nu facem un studiu, dar nu a fost o negare a acestei soluţii. Analizăm această soluţie şi cu siguranţă vom anunţa public, când terminăm studiul de impact, decizia Guvernului. Deci, este o deschidere totală, există şi în interiorul Guvernului păreri pro şi contra privind impactul pe care îl are o asemenea măsură şi cred că până la urmă analiza va arăta care e decizia cea mai bună", a precizat vicepremierul. 
 
Acesta a mai spus că salariul minim pe economie ar putea fi majorat anul viitor, dar nu se ştie exact când, fiind vorba despre "o problemă care ţine de oportunitate''