Evenimentul Zilei > Politica > CE SPUNE Cristian Rizea, deputatul PSD trimis în judecată de DNA, despre POZELE DE VACANȚĂ cu generalul Elena Istode, șefa acoperiților din SRI
CE SPUNE Cristian Rizea, deputatul PSD trimis în judecată de DNA, despre POZELE DE VACANȚĂ cu generalul Elena Istode, șefa acoperiților din SRI

CE SPUNE Cristian Rizea, deputatul PSD trimis în judecată de DNA, despre POZELE DE VACANȚĂ cu generalul Elena Istode, șefa acoperiților din SRI

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA, a spus, la România TV, despre pozele în care apare alături de generalul Elena Istode, șefa acoperiților SRI, că aceasta i-a spus că se știa că a venit în vacanță la Monaco și Cannes împreună cu el și soția. El a adăugat că Istode este "o prietenă veche de familie de 20 de ani".

"Nu ştiu cum aţi făcut rost de aceste fotografii. Sunt poze de mai mult timp. Cred că din 2008 -2009 sunt. 2008 mai precis. În 2008 am intrat în Parlamentul României. Nu vreau să dau prea multe detalii. Sunt fotografii de familie cu mine şi soţia. Doamna Istode e o prietenă veche de familie de 20 de ani. Mi-a spus că se ştia că a venit cu noi în vacanţă. Se făceau rapoarte la instituţie", a declarat Cristian Rizea, aseară, la România TV.

Fostul parlamentar a precizat că nu a făcut niciun contract cu statul sau cu SRI și că n-a avut niciun fel de beneficiu de pe urma relație cu Elena Istode care până de curând a fost șefă a Direcției de Securitate Economică, în prezent șefa acoperiților din SRI.

"Eu n-am avut vreun contract cu statul, cu atât mai puţin cu SRI, n-am beneficiat de această relaţie sub nicio formă, dovadă şi situaţia în care mă aflu (Cristian Rizea este trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie – n.r.), dar chiar n-aş vrea să mai vorbesc foarte mult", a explicat Rizea.

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat pe blogul său și pe evz.ro o serie de fotografii în care generalul SRI Elena Istode  apare alături de fostul deputat Cristian Rizea și de soția acestuia , făcute într-o vacanță de lux la Monaco și Cannes. Vacanța ar fi fost pe banii lui Rizea, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

Acuzațiile procurorilor împotriva lui Rizea
 

"În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi", potrivit DNA.

În 2009, Rizea ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele două instituţii "astfel încât o persoană din familia lui Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv ca omul de afaceri să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna", arată DNA.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi încheiat patru contracte de împrumut false pentru a disimula provenienţa sumei. Ulterior, "în cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", explică procurorii DNA.

Cristian Rizea este cercetat sub control judiciar pe cauţiune după ce deputaţii nu au încuviinţat cererea DNA de arestare preventivă.

Citește și: Cine este generalul Elena Istode, ȘEFA ACOPERIȚILOR DIN SRI, fotografiată pe iahtul unui penal. ARE LEGĂTURĂ ȘI CU PRESA!