Ce spun norvegienii despre români: fac grătare din şobolani, raţe şi pescăruşi

Ce spun norvegienii despre români: fac grătare din şobolani, raţe şi pescăruşi

Un grup de voluntari din Oslo se plânge de faptul că românii care locuiesc pe străzile oraşului pun în pericol sănătatea locuitorilor. Jan Haug este coordonatorul voluntarilor care menţin curată capitala Norvegiei.

Acesta a declarat pentru publicaţia electronică "Verdens Gang" că românii care şi-au făcut adăpost în parcurile şi pe spaţiile verzi din oraş fac grătare cu carne de şobolan, pescăruşi sau raţe. Parcurile sunt pline de gunoaie, iar pe malul râului Aker, ce traversează Oslom întâlnesc, la tot pasul, capcane pentru şobolani şi păsări, pe care românii le gătesc, scriu jurnaliştii norvegieni.

Voluntarii spun că numărul românilor care locuiesc pe străzile din Oslo creşte de la an la an. "Anul trecut am adunat între 40 şi 50 de români de pe străzi, dar numărul lor s-a dublat, în acest an", spune Jan Haug. Întrucât nu există o legislaţi aspră împotriva imigranţilor, Jan Haug consideră necesară lansarea unei dezbateri publice cu privire la situaţia românilor din Oslo care nu au au un adăpost.

Reacţia autorităţilor române nu a întârziat. Ambasada României la Oslo a precizat, într-o scrisoare adresată publicaţiei, că informaţia prezentată are un "caracterul periculos şi neconform cu realitatea al utilizării şi promovării, de către mass media, a unor informţii care riscă să generalizeze comportamente reprobabile, ce pot fi asociate, în mod nefiresc, cu reprezentanţii unei ţări". CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Românii pleacă din Italia, goniţi de criză
  • De ce au protestat romii de origine română din Roma
  • Românii din Spania puşi pe listele de aşteptare de medicii spanioli
  • Comitetul britanic privind migraţia recomandă menţinerea restricţiilor pentru români