Un reporter care s-a deplasat în acest oraş a aflat de la locuitori că în ultimii ani chiriile s-au majorat enorm de mult. De exemplu, o garsonieră a ajuns să fie închiriată cu 250-300 de euro pe lună. Cauza acestor scumpiri o reprezintă o serie de activităţi dubioase, potrivit reporterului RTV.

Însă în spatele scumpirilor de neînțeles într-un orășel micuț din inima Câmpiei Romanaților se află faptul că foarte mulţi militari de la baza militară americană de la Deveselu, care de află în apropiere de Caracal, îşi închiriază apartamente în oraș. Localnicii spun însă că există o vastă rețea de prostituate la care apelează militarii americani.

Se pare că şi criminalul Gheorghe Dincă ar fi făcut parte dintr-o astfel de reţea, iar fetele Luiza şi Alexandra urmau să fie  folosite .

Ca argument în acest sens, ar fi faptul că Dincă nu avea intenţia s-o omoare pe Alexandra deoarece s-a dus la farmacie pentru a cumpăra un unguent pentru a-i trata rănile acesteia. Alexandra a fost rănită atunci când Dincă a legat-o cu sârmă.

Junalistul Dan Andronic a spus despre acest lucru că: „Dacă vrei să omori pe cineva nu-l tratezi cu cremă. Dacă nu omora pe toţi din jurul lui, asta nu înseamnă că era un om bun”

Referitor la faptul că nu s-a intervenit la timp pentru salvarea vieţii Alexandrei, Dan Andronic a spus : „Asta înseamnă că trăim într-un stat expirat. Lipsa de competenţă nu poate să o arate SIIJ-ul. S-a creat o clasă de privilegiaţi care nu vor să renunţe la privilegii”