Evenimentul Zilei > Social > Ce se întâmplă, de fapt, cu salariile medicilor? Ministrul Sorina Pintea vine cu precizări
Ce se întâmplă, de fapt, cu salariile medicilor? Ministrul Sorina Pintea vine cu precizări

Ce se întâmplă, de fapt, cu salariile medicilor? Ministrul Sorina Pintea vine cu precizări

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susține că inițiativa ei de a trimite pacienți sub acoperire a fost acceptată de corpul medical, cu care ar fi discutat în prealabil. Iar această inițiativă nu ar fi vreo vânătoare de vrăjitoare pentru că în opinia ei salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent și nu mai este nevoie să fie completate de către pacienți.

„Am spus-o foarte clar – nu este o vânătoare de vrăjitoare, nu terorizăm pe nimeni, pur şi simplu vrem să se respecte legea. Suntem sistemul public de sănătate, în care statul român investeşte: anul trecut – majorarea salarială, anul acesta – dotarea cu echipamente medicale. Nu cred că mai putem vorbi despre condiţionarea directă sau indirectă a actului medical (…) Eu sper să schimbăm mentalităţi. Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, astfel încât nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile”, a afirmat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

 

Sorina Pintea a mai menţionat că a avut discuţii cu corpul medical înainte de a lua decizia de a trimite „pacienţi sub acoperire” în spitale şi că nu a simţit ostilitate din parte medicilor cu care s-a consultat. „De altfel, nu am simţit ostilitate la 90% din medicii cu care am povestit şi cu care am discutat acest lucru. Vă imaginaţi că în momentul în care ministrul Sănătăţii ia o decizie adaptată strategiei anticorupţie, nu o face nediscutând cu corpul medical înainte. Deci, am avut aceste discuţii”, a precizat ministrul Sănătății.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: