”Fac un avertisment pe care eu l-am dat politicieniilor populiști, programele populiste din Parlamentul României pentru că de acolo vine pericolul destabilizării finanțelor publice.

Aceste programe, proiecte de legi, care pe de o parte scad veniturile bugetului și pe de alta cresc cheltuielile bugetului fără niciun fel de analiză fundamentată pun în pericol ce noi avem azi în buget: și plata salariilor și plata pensiilor”, a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

Acesta a mai precizat și că pensiile vor crește. Momentan sunt discuții pe tema acestora, mai precis privind modul în care se va face majorarea. ”Se discută despre sustenabilitate și despre echilibrul financiar al României. Toate aceste facturi depind de evoluția economiei. În acest moment, ne permitem ce facem acum. Eu voi prezenta mai multe scenarii în Guvern, dar și riscurile aferente, că uităm de ele și ne afectează pe toți. România este țara cu cea mai mare creștere din UE. Am avut un rezultat economic foarte bun. Ceea ce am făcut până acum a dat rezulate, nu spun eu, ci spun cifrele și specialiștii. Cu prudență și responsabilitate vom acționa în continuare”, a precizat Cîțu, la același post TV.

Acesta a dat asigurări că ”pensiile vor crește la 1 septembrie”, dar că, în prezent, guvernul cercetează toate cheltuielile cu responsabilitate, pentru a putea lua în calcul  cele mai bune soluții ”pentru bunăstarea oamenilor”.