Lucrările la drumul expres Craiova – Pitești au fost începute doar la 5 luni de la organizarea șantierului de lucru, anunță romaniatv.net. În timp ce românii dar și străinii se plâng că nu există vreun progres în realizarea lucrărilor, autoritățile române au găsit explicații pentru faptul că acestea se realizează lent.

„Au venit agricultorii care ne-au cerut să amânăm lucrările, să nu începem în forţă lucrările, pentru că au nevoie de timp să îşi strângă recoltele pe care am înţeles şi noi la vremea respectivă că sunt plantate pe fonduri europene. (…) Practic vorbim acum de prima etapă dintr-un şantier. Cea de pregătire a terenului de fundare şi a fundaţiilor pentru aşternerea terasamentelor straturilor de formă şi altor elemente ale drumului”, a explicat la Digi24 Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Contractul prevede ca în termen de 24 de luni de la începerea lucrărilor drumul expres Craiona- Pitești să devină circulabil. Drumul expres a devenit subiect de răfuieli politice între Klaus Iohannis și Lia Olguţa Vasilescu. În timp ce președintele a criticat PSD, spunând că partidul promite ba autostradă ba drum expres între Pitești și Craiova, Lia Olguța Vasilescu ,care nu a fost dorită de Klaus Iohannis în fruntea Ministerului Transporturilor, îi spune acestuia că dacă ar fi numit-o ministru , drumul expres ar fi fost realizat deja până la jumătate.

„Klaus, neamţule care te dai “oltean”, ţi-a plăcut drumul până la Craiova? Îţi garantez că dacă semnai să fiu ministru la Transporturi, până acum era jumătate făcut!”, scria Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook în septembrie.

„Am avut nevoie de aproape o oră că să traversez Balşul, săptămâna trecută, aşa că am decis să văd în ce stadiu se află lucrările la drumul expres Craiova-Piteşți, în special cele la centură Balşului. Lucrările au început în dată de 22, cu anunţul că centură va fi gata până la finalul anului! Aşa cum puteţi vedea în pozele pe care le-am făcut ieri, nu a fost înregistrat vreun mare progres de la startul lucrărilor”, scria un străin, Pearson, pe contul de Facebook.