Evenimentul Zilei > International > Ce șanse are Kanye West la Casa Albă?
Ce șanse are Kanye West la Casa Albă?

Ce șanse are Kanye West la Casa Albă?

Specialiștii cântăresc șansele celebrului rapper originar din Chicago de a fi ales la scrutinul presidential din noiembrie.

Așa cum se știe, starul american a anunțat, sâmbătă, 4 iulie, că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

Anunțul, dacă a făcut un mare zgomot în acest weekend, nu este suficient pentru ca West să ajungă la o candidatură în mod corespunzător și eficient.

Kanye West a declarat, în 2018, că există 100% șanse să fie candidat la Casa Albă în 2024.

Însă, așa cum s-a dovedit, Kanye West pare să nu mai vrea să aștepte atât de mult.

Acum, până în noiembrie, va concura cu fostul său prieten Donald Trump, după ce și-a anunțat, pe Twitter, intenția sa de a candida la președinția Statelor Unite.

Dar drumul pe care a ales să meargă Kanye West este mai dificil decât cred rapperul sau cei care l-au sfătuit, dacă l-au sfătuit.

Din punct de vedere pur politic, sistemul prezidențial american se bazează pe sistemul bipartit. De-a lungul anilor, s-a dovedit că o candidatură din afara Partidului Democrat sau din afara Partidului Republican are foarte puține șanse de a merge până la capăt. Sau chiar deloc.

Astfel, după 1848 și dispariția Partidului whig (dreapta liberală), toți președinții americani au provenit fie din Partidul Republican, fie din Partidul Democrat.

În timpul alegerilor prezidențiale din 2016, candidații celor două partide, Donald Trump și Hillary Clinton, au reunit peste 94,27% din voturile americanilor.

Gary Johnson, campionul Partidului Libertarian, a ajuns pe a treia poziție cu un scor electoral de doar 3,28%. Johnson a fost urmat de ecologista Jill Stein, creditată cu infimul procent de 1,07%.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: