Stadionul Arena Națională a fost inaugurat pe 6 septembrie 2011 cu ocazia meciului România – Franța, la trei ani după începerea construcției. Megastructura dotată cu acoperiș retractabil, a costat 234 de milioane de euro și are o capacitate de 55.600 de locuri.

Constructorii se lăudau cu faptul că această lucrare a fost inclusă într-o serie de stadioane nou construite în ultimii ani, care schimbă felul în care spectatorul este obișnuit să privească evenimentele sportive.

Alexandru Cândea, manager operaţional pentru Euro 2020 la Bucureşti, vorbit despre pregătirile făcute la Arena Națională.

„În prezent se lucrează intens la îmbunătăţirea sistemului de nocturnă, upgrade-ul tabelei de marcaj, platformele tv, gazonul hibrid, care este un proiect al Primăriei. Mentenanţa acestui gazon vine în grija Primăriei. Nu există lucruri majore de îmbunătăţit. Stadionul este pregătit pentru a face faţă celor patru meciuri la cel mai mare nivel. Am convingerea că va fi sută la sută gata şi că vom putea livra cele patru meciuri în condiţiile impuse de UEFA pentru acest turneu final”, a explicat acesta.

Și după toate aceste pregătiri, echipa Austriei nu și-a putut face antrenamentul. Jucătorii au râs și au ales să facă haz de necaz pe terenul care arăta mai mult a mlaștină. Din cele văzute, mulți s-au întrebat dacă meciul de mâine va mai avea loc.

De ce nu s-a tras acoperișul

Dar, se pare că totul își revine la normal și duminică stadionul va răsuna de încurajările fanilor. Sistemele de drenaj au funcționat. O încercare grea a fost trecută cu brio.

Purtătorul de cuvânt al FRF, Răzvan Mitroi, a declarat că, la nivelul UEFA, a fost luată decizia ca la acest campionat european să nu se tragă acoperișul retractabil deoarece unele stadioane nu au un astfel de acoperiș. Pentru uniformitate, UEFA a luat decizia ca partidele să se joce în condiții naturale, de egalitate, cu amendamentul că dacă ploua sever înaintea sau în timpul meciului, partida să poată fi amânată până la 24 de ore.

Sistemul de drenaj al gazonului hibrid a făcut față și, până la urmă, după patruzeci de minute, apa s-a scurs. Prin urmare, spun oficiali ai FRF, gazonul e pregatit pentru partida de mâine.