Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce prevede primul proiect pe fonduri europene depus de primarul Constanței. S-a dat „undă verde”
Ce prevede primul proiect pe fonduri europene depus de primarul Constanței. S-a dat „undă verde”

Ce prevede primul proiect pe fonduri europene depus de primarul Constanței. S-a dat „undă verde”

În Consiliul Local al Constanței a fost votat, astăzi, în unanimitate, proiectul ce prevede dotarea unităților de învățământ cu echipamente IT.

În Consiliul Local al orașului Constanța, ce a fost convocat, luni, s-a discutat despre adoptarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente IT, în contextul COVID-19”. La acest eveniment au fost prezenți, unii fizic (23), alții online (4), toți aleșii locali.

A fost votat proiectul de hotărâre Aprobarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente IT, în contextul COVID-19“ și a cheltuielilor aferente, conform focuspress.ro.

A fost convocată o altă ședință extraordinară”

„În cadrul Programului Operațional Competitivitate, Axa prioritară Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Acţiunea 2.3.3 Îmbunătăţirea conţinutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură, sunt disponibile fonduri de 100 de milioane de euro, ce pot fi accesate și obținut pe principiul primul venit, primul servit.

De aceea am convocat o altă ședință extraordinară, ca să putem depune acest proiect, pentru dotarea unităților de învățământ din municipiu”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Proiectul a fost votat în unanimitate

Primarul din Constanța a avut săptămâna trecută o întâlnire cu directorii unităților școlare, cărora le-a transmis să facă solicitări legate de echipamentul necesar. „Săptămâna trecută m-am întâlnit cu toți directorii de școli și am solicitat să ne transmită de ce dispozitive electronice mai au nevoie pentru învățământul on-line. L-am dat o listă cu ce materiale putem achiziționa prin acest proiect, pentru a fi eligibile (laptopuri, tablete, routere, videoproiectoare, table inteligente etc.), iar ei ne-au trimis necesarul”, a mai afirmat Vergil Chițac.

Valoarea acestui proiectul va ajunge la suma de 50.255.311 lei, iar co-finanțarea asigurată de Primăria Constanța, la suma de 1.004.439 lei. Proiectul de hotărâre inițiat de Vergil Chițac, privind Aprobarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente IT, în contextul COVID-19“ și a cheltuielilor aferente, a fost votat în unanimitate de către consilierii locali: 27 de voturi pentru.