Ce preţuri au vacanţele ieftine pentru seniori

Ce preţuri au vacanţele ieftine pentru seniori

Pachetele promoţionale pentru cei cu vârste mai mari de 55 de ani costă începând de la 100 euro/persoană şi se vând destul de repede.

Pachetele promoţionale pentru persoanele de peste 55 de ani se bucură de un real succes în România. Costurile vacanţelor sunt reduse semnificativ faţă de tarifele normale, ceea ce face ca sejururile în Spania, Cipru, Turcia sau Grecia să devină accesibile şi altor categorii de vârstă, nu doar tinerilor. "Programul pentru seniori stârneşte un grad ridicat de interes şi s-a bucurat de un mare succes încă de acum trei ani, când a fost lansat, deşi, la vremea respectivă, promovarea nu a fost una tocmai eficientă", ne-a spus Teodor Călimănescu, manager al Europa Travel. Multe agenţii de turism acceptă şi plata în rate pentru pachetele destinate persoanelor în vârstă, însă solicită un avans de aproximativ 50% din preţ în momentul înscrierii. Spania şi Cipru, în topul preferinţelor

Pe primul loc în topul destinaţiilor preferate de seniorii români se află Spania, deoarece o parte semnificativă din costurile cazării aici sunt suportate de guvernul spaniol, spune Teodor Călimănescu.

Cea mai populară destinaţie pentru Spania, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, este Costa Del Sol. Pentru un pachet de şapte nopţi cu pensiune completă, la un hotel de patru stele, în Malaga, preţurile pornesc de la 395 de euro de persoană. Ofertele, cum ar fi cea promovată de agenţia Zepelin Tour, includ transport cu avionul, precum şi două excursii locale şi asigurarea medicală. O altă destinaţie promovată intens de agenţiile de turism din România şi foarte populară printre preferinţele seniorilor este Cipru. Dacă sunteţi interesaţi de acestă ţară, puteţi cumpăra pachete turistice la preţuri care pornesc de la 195 de euro, precum oferta promovată de agenţia Cardinal, până pe 15 mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preţul include biletul de avion, cazare şapte nopţi cu regim de demipensiune, asigurare medicală, dar şi două excursii gratuite. De precizat, însă, că tariful afişat nu include taxa de aeroport, în valoare de 100 de euro de persoană.

Cele mai ieftine destinaţii pentru seniori sunt Grecia şi Turcia. Preţurile, de pildă, pentru o vacanţă de şase zile în Halkidiki pornesc de la 99 de euro de persoană. Oferta este promovată de agenţia Dal Travel şi include transport cu autocarul şi cazare în regim de demipensiune, precum şi o excursie gratuită la o fabrică de ulei de măsline din zonă.

Turiştii mai pot participa şi la excursiile organizate la Meteora, Salonic sau Pella, capitala Macedoniei antice, însă vor achita separat tarifele aferente acestora, care sunt cuprinse între 35 şi 40 de euro de persoană pentru fiecare opţiune. De asemenea, tariful agenţiei nu include taxele pentru vizitarea muzeelor locale.

Cei care doresc să petreacă o vacanţă de şapte nopţi în staţiunea turcească Antalya vor plăti un preţ care porneşte de la 199 de euro de persoană, pentru pachetele cu plecări în lunile aprilie şi mai ale acestui an. Oferta vine din partea agenţiei Perfect Tour şi include cazare la un hotel de patru stele cu demipensiune, dar şi un tur gratuit al oraşului. Separat, se achită taxa de aeroport, de 95 de euro de persoană, precum şi tarifele aferente altor excursii opţionale.