Evenimentul Zilei > International > Ce noi ARESTĂRI a mai făcut ERDOGAN în Turcia
Ce noi ARESTĂRI a mai făcut ERDOGAN în Turcia

Ce noi ARESTĂRI a mai făcut ERDOGAN în Turcia

Regimul lui Erdogan și-a mai îmbogățit vineri palmaresul arestărilor, după ce aproximativ 49 de mii de persoane au fost arestate în Turcia în cadrul anchetei cu privire la tentativa de lovitură de stat de anul trecut.

Poliţia turcă a reţinut 53 de foşti angajaţi ai Bursei din Istanbul pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, acuzat de regimul din Turcia că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie, anul trecut.

Persoanele reţinute vineri, fuseseră concediate după puciul eşuat, transmite RRA, care notează că, până acum, aproximativ 49 de mii de persoane au fost arestate în Turcia în cadrul anchetei cu privire la tentativa de lovitură de stat.

Campania de epurări a dus şi la concedierea sau suspendarea din funcţii a peste 145 de mii de persoane din armată, poliţie, sistemul judecătoresc, învăţământ şi administraţia publică.

Fethullah Gulen, un fost aliat al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care trăieşte în prezent în Statele Unite, neagă orice implicare în pubciul eşuat.