Minorul ar fi comis infracțiunea chiar seara în care tatăl său a fost reţinut de poliţişti pentru trafic de heroină, mai exact joi, 25 iunie.

Astfel, David Todică ar fi violat o tânără de 20 de ani. Fata a depus plângere la Secţia 4 de Poliţie Tătăraşi, iar medicii au descoperit leziuni susceptibile cu un abuz sexual. David Todică a fost audiat în acest caz de poliţiştii de la Secţia 4.

„În dată de 26 iunie, polițistii au fost sesizați de către o tânăra în vârstă de 20 de ani prin 112  despre faptul că pe dată de 25 iunie, în jurul orei 3 noaptea, în timp ce se află în zona Ciurchi, ar fi fost amenințată și constrânsă la un act sexual normal, pe un teren viran din zona.

Polițiștii au identificat în urmă cercetărilor un minor în vârstă de 15 ani, care a fost depistat cu mandat de aducere apoi a fost transportat la o unitate spitalicească pentru o expertiză în vederea aflării dacă la momentul comiterii faptei, acesta avea discernământ. Acesta a declarat că actul sexual a fost consimțit și este cercetat pentru infracțiunea de viol”, au precizat reprezentanții Poliției Iași. În cazul în care medicii de la Spitalul de Psihiatrie vor decide că a avut discernământ, minorul va fi băgat după gratii.

Gruia Todică a primit în urmă cu doua zile mandat de arestare pentru 30 de zile.

El era cunoscut ca recidivist, specializat în traficul de droguri de mare risc dar cu un cazier bogat în foarte multe infracțiuni precum furturi și tâlhării.

Potrivit anchetatorilor, toată familia acestuia trăieşte doar din traficul de droguri (heroină) si alte infracțiuni. Ei sunt 4 frați, toți consumatori de heroină. În prezent, el mai are în pușcărie un frate, arestat tot pentru trafic de heroină, în urmă cu 3 ani. Si acesta din urmă se aproviziona cu heroină de la aceeași sursă din București.