Evenimentul Zilei > Social > Ce MINUNI NEBĂNUITE a săvârșit sfântul Dimitrie, sărbătorit zilele acestea în Capitală
Ce MINUNI NEBĂNUITE a săvârșit sfântul Dimitrie, sărbătorit zilele acestea în Capitală

Ce MINUNI NEBĂNUITE a săvârșit sfântul Dimitrie, sărbătorit zilele acestea în Capitală

Moaștele sfântului Dimitrie sunt depuse la Catedrala patriarhală, iar sărbătorirea acestuia este fixată la data de 27 noiembrie.

Despre sfântul Dimitrie nu se cunoșate perioada în care a trăit, dar se știe că s-a născut în satul Basarabi , la sud de Dunare.

Se presupune totuși că sfântul Dimitrie ar fi trăit în perioada imperiului vlaho-bulgar, care a fost întemeiat de frații Petru și Asan. Cât despre minunile făcute de sfântul Dimitrie, site-ul crestinortodox.ro consemnează: 

„Una dintre primele minuni savarsite de Sfantul Dimitrie asupra orasului Bucuresti a fost izbavirea acestuia de o cumplita epidemie de ciuma. In anul 1814, in vremea domnitorului Caragea, orasul a fost cuprins de o epidemie de ciuma. Pentru ca ciuma facea tot mai multe victime, la cererea domnitorului, calugarii de la Catedrala au luat Moastele Sfantului Dimitrie si le-au scos in procesiune, ocolind orasul si facand rugaciuni catre sfant, pentru izbavirea de ciuma. Incepand din acea zi, ciuma a incetat sa mai faca noi victime”.

„O femeie credincioasa, mama a cinci copii si sotie devotata, a intrat in coma, pe cand se afla la spital. Doctorul a spus sotului acesteia: "Nu mai am ce sa-i fac. Luati-o acasa!" In pofida cuvantului final al doctorului, atat sotul, cat si copii, au mers la Catedrala si au inceput sa se roage din toata inima Sfantului Dimitrie Basarabov, spre a le vindeca sotia si mama”, scrie sursa citată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.