„Magazinele Auchan vor avea un program zilnic, de luni până duminică, de la 8:00 la 21:00, pentru ca personalul propriu să poată ajunge la domiciliu până la ora 22:00, în contextul Ordonanţei Militare 2, iar transportul gratuit maxi-taxi pentru clienţi se suspendă”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Excepţiile vor fi reprezentate de unităţile Auchan Cotroceni, care are un program zilnic între orele 8:00-20:00, şi supermarketul Auchan Obor, care de luni până sâmbătă este deschis de la 8:00-21:00, iar duminica în intervalul 8:00-18:00. Totodată, conform sursei citate, magazinele MyAuchan din staţiile Petrom rămân deschise non-stop.

„Invităm românii să adopte şi ei acest program responsabil şi mai precaut de cumpărături şi să se informeze cu regularitate de pe www.auchan.ro, unde pot consulta şi toate măsurile din planul extins de protecţie pe care Auchan le-a pus în aplicare în ultimele săptămâni pentru clienţi şi colaboratori”, a declarat Tiberiu Dăneţiu, director marketing Auchan Retail România.

Marţi, 24 martie 2020, Auchan suspendă transportul gratuit maxi-taxi pentru clienţi pe toate rutele, cu excepţia oraşelor în care acest serviciu este asigurat de către regia publică locală de transport, caz în care nu vor exista modificări.

Modificările vin în completarea măsurilor de siguranţă deja implementate în magazinele Auchan, prin care se prioritizează siguranţa angajaţilor şi a clienţilor. Reamintim că în 21 martie 2020 au fost stabilite o serie de recomandări şi măsuri prin Ordonanţa Militară nr. 2 cu privire la circulaţia persoanelor.