Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce le-a trecut italienilor prin cap să facă pentru a putea ieşi din casă
Ce le-a trecut italienilor prin cap să facă pentru a putea ieşi din casă

Ce le-a trecut italienilor prin cap să facă pentru a putea ieşi din casă

Italienii au găsit o portiţă pentru a putea ieşi din casă. Să închirieze câini de la adăposturi, deşi sancţiunile sunt foarte aspre.

Pierluigi Raffo, președintele asociației Arcadia, a declarat: „Mi s-a cerut informații despre cum pot evita regulile stricte pentru a putea ieşi la plimbare, deoarece părăsirea casei în acest moment pentru a cumpăra un câine ar însemna încălcarea decretelor în vigoare”.

Regulamentul este foarte strict: interzice călătoriile dintr-o regiune în alta, cu excepția motivelor de muncă, sănătate sau trai, iar în acest moment părăsirea casei pentru a adopta un animal ar presupune probabil o sancțiune. Şi totuşi italienii nu ţin cont de reguli.

Pentru italieni plimbările cu animalul de companie este o salvare. Însoțirea câinelui să-și facă nevoile poate fi o scuză pentru a lua aer curat şi pentru a face un pic de mişcare, iar acum, se spune că a existat un „boom” în adopții de câini din cauza condiţiilor stricte de a sta în casă din cauza coronavirusului. În acest fel s-au gândit italienii să încalce decretul pentru a putea ieşi la plimbare, după cum relatează ildolomiti.

Patrizia Carboni, proprietar de câine:  Acest comportament nu are niciun sens. Dacă ieşim atâta afară, o să ne îmbolnăvim şi atunci cine o să aibă grijă de aceste animale? Sunt destui şi cei care au renunţat să mai iasă.”

O femeie a declarat: “Am doi câini, dar îi ţin în casă. Nu ies. Dacă trebuie să plec, port mască. După ce-şi fac treaba, ne întoarcem acasă. Nu are niciun rost să îi luăm după noi şi să-i folosim ca scuză să ne plimbăm. Oricum, toată lumea umblă pe aici fără mască, chiar şi cei care nu au câini.”

Francesca Ramadori, veterinarian din Roma: “Unele persoane se gândesc că izolarea înseamnă “nu am nimic de făcut, e un moment bun să merg cu câinele la veterinar”. Văd mulţi oameni plimbându-se mult cu câinii, mai mult decât o făceau înainte. Aşa că, probabil aşa e, se folosesc de acest pretext cu plimbatul câinilor. Dar cred că mai grav e faptul că oamenii nu au înţeles cât de gravă e situaţia.”

„Câinele – explică Raffo – nu este conștient de faptul că există coronavirus  și dacă este ţinut timp îndelungat acasă, starea de stres poate crește, şi uneori poate deveni mai agresiv și mușcă ”. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să se încalce legea şi să se închirieze câini doar pentru nevoile celor care au animale de companie sau care vor să închirieze  un câine din motive egoiste.