Gheorghe Dincă, în vârstă de 67 ani, este acuzat că a răpit, sechestrat, violat şi ucis două tinere: Luiza Melencu (18 ani) din Dioşti, judeţul Dolj, care a dispărut în Caracal, la 14 aprilie 2019, şi Alexandra Măceşanu, din Dobrosloveni, judeţul Olt.

Procesul este în derulare. La începutul lunii aprilie, magistrații au ținut o ședință, pentru a repara o eroare comisă împotrivă criminalului, care fusese pus să își plătească avocatul. Între timp însă, alte informații cutremurătoare ies la iveală. Dincă a ajuns să îi scrie unei cunoscute vloggerițe, care a și făcut totul public.

Dar nu s-a întâmplat din senin. Comunicarea prin scrisori a fost inițiată de tânără. Aceasta a făcut public totul pe contul său de TikTok. Denisa Dinu studentă la Psihiatrie Criminalistică şi Ştiinţă Criminalistică, i-a scris prima lui Gheorghe Dincă, pentru lucrarea ei de licență. Ceea ce a urmat a șocat-o.

Cum a ajuns Denisa să primească scrisori de la Dincă

Mai întâi, Denisa Dinu i-a trimis o scrisoare lui Gheorghe Dincă, aflat în penitenciar, pentru tema de licență de la facultate. Fata s-a interesat la conducerea Penitenciarului care e procedura pentru a putea comunica cu temutul criminal. Apoi a trecut la fapte, adică i-a scris o primă scrisoare în care i-a explicat ce dorește.

Ceea ce a urmat a determinat-o pe tânără studentă să facă public totul. Ea a mărturisit comunității online că este conștientă de faptul că situația este aparte și că Gheorghe Dincă îi știe acum numele complet și adresa. Studenta susține că nu se teme.

„Credeți-mă, nu este ca în filme, este totul safe, am vorbit înainte la penitenciar, poveste lungă. Datele le știam deja din rechizitoriu, de fapt știu poate prea multe din rechizitoriu. O chestie interesantă: am vorbit la telefon și cu primul lui avocat pentru câteva informații”, a spus Denisa Dinu pe TikTok.

@denisa_dinuRăspunde lui @annggeeella♬ sunet original – Denisa Dinu

În scrisoarea sa, Gheorghe Dincă s-a prezentat.  Tânăra a fotografiat scrisoarea și a atașat-o la lucrarea de licență. Denisa Dinu a afirmat că, în afara faptului că a avut șansa să discute cu Gheorghe Dincă, i-a plăcut tot procesul din spatele scrisorilor, deoarece a fost nevoie să ceară o mulțime de informații și aprobări, până când să ajungă la contactul deținutului.

@denisa_dinuPartea a 2-a. ##fyp ##fy ##foryou ##drept♬ sunet original – Denisa Dinu

Vloggerița s-a declarat plăcut impresionată de caligrafia lui Gheorghe Dincă. Susține că acesta are un scris „elegant, de poet, înclinat spre dreapta”. În baza celor studiate în facultate, tânăra a concluzionat că „în spatele acestui scris se află o psihologie întreagă”.

Gheorghe Dincă i-a cerut fetei o sumă mare de bani

Dacă la începutul epistolei, Dincă pare extrem de prietenos, pe la jumătate, deținutul a precizat că are două condiții pentru a continua.  Doar una din condiții a făcut-o publică: o sumă extrem de mare de bani pe care dorește să îi fie virată în cont.

Cât privește a doua condiție, Gheorghe Dincă susține că aceasta i-o va spune studentei abia în momentul în care se vor vedea față în față. Criminalul a dat impresia că îi pare  rău pentru faptele pe sale. Dar spre scrisorii, Gheorghe Dincă începe să blesteme familiile celor două fete.

Studenta consideră că ar fi prea periculos să meargă să se vadă cu criminalul pentru a afla cea de-a doua condiție impusă de bărbat pentru a continua dialogul cu ea în vederea redactării lucrării de licență. Ea a mai povestit că i se pare de-a dreptul înfricoșător faptul că Gheorghe Dincă i-a scris acele rânduri cu mâinile cu care le-a ucis pe cele două adolescente.