Potrivit sursei citate, exercițiile au implicat unități de infanterie motorizată aparținând Brigăzii Arctice a Flotei Nordului, care au inclus material militar divers: obuziere automotoare Gvozdika, sisteme de rachete antiaeriene Strela-10 și vehicule blindate de transport MTLB.

Au fost executate trageri cu rachete antitanc, rachete sol-aer cu infraroșii cu cu mitraliere grele, potrivit reprezentanților militari, informează The Moscow Times.

În plus, instruirea în domeniul apărării chimice a fost asigurată cu un vehicul de recunoaștere chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) RKhM-6.

Potrivit forțelor armate ruse, vehiculul CBRN este capabil să cartografieze condițiile chimice și meteorologice în timp real pe o rază de 6 km și oferă un avertisment timpuriu care poate reduce pierderile potențiale cu până la 70%.

Aplicarea vehiculului CBRN în peninsula Kola urmează instruiri similare în principalele districte militare din vestul și centrul Rusiei.

La 25 martie, președintele și comandantul forțelor armate rusești, Vladimir Putin, a anunțat o inspecție a pregătirii forțelor de apărare împotriva armelor chimice.

Inspecția a fost urmată imediat de un discurs al lui Vladimir Putin adresat națiunii în care a anunțat măsuri extraordinare de luptă împotriva coronavirus.

Brigada rusă a Arcticii este bazată în orașul Alakurtti, în peninsula Kola, la doar câțiva kilometri de frontiera finlandeză.