Evenimentul Zilei > International > Ce face Merkel în ziua în care împlinește 65 de ani
Ce face Merkel în ziua în care împlinește 65 de ani

Ce face Merkel în ziua în care împlinește 65 de ani

Cancelarul Germaniei din 2005, Angela Merkel sărbătorește miercuri împlinirea a 65 de ani prin muncă, respectiv va conduce reuniunea săptămânală a cabinetului.

„Aceasta nu înseamnă că devii mai tânăr. Dar poate mai experimentat”, a declarat, potrivit Agerpres, Merkel săptămâna trecută când a fost întrebată despre ziua ei de naştere. Ea se bucură de un grad ridicat de aprobare pentru activitatea sa în calitate de cancelar în timp ce formaţiunea ei conservatoare, Uniunea Creştin Democrată (CDU), este în cădere în sondajele de opinie, care indică de asemenea că popularitatea Verzilor atinge un record.

Trei recente crize de tremurat la evenimente publice i-au făcut pe comentatori să speculeze despre starea sănătăţii sale.

Marţi, cancelarul a stat jos în timp ce saluta un demnitar străin, pentru a doua oară pe fondul acestor crize.

Merkel şi premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, nu s-au ridicat în timp ce erau intonate imnurile naţionale la Cancelaria Federală din Berlin. Apoi s-au ridicat şi au ieşit în spatele gărzii de onoare a armatei germane.

Pe fondul acestor crize de tremurat la evenimentele publice din ultima lună, Merkel a stat jos pentru prima oară săptămâna trecută în cadrul unei recepţii cu onoruri militare pentru prim-ministrul danez Mette Frederiksen.

Aceste crize au fost observate pentru prima dată la mijlocul lunii iunie la o recepţie pentru noul preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Merkel a spus atunci că era deshidratată într-o zi foarte călduroasă.

Medicii au fost reticenţi să speculeze asupra sănătăţii lui Merkel, considerată o problemă privată în Germania, chiar şi pentru liderii ţării.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: