Ce este indicat să consumăm la micul dejun. Nutriționiștii vin cu cinci idei de preparate bogate în nutrienți

Ce este indicat să consumăm la micul dejun. Nutriționiștii vin cu cinci idei de preparate bogate în nutrienți Sursa foto: Dreamstime.com

Nutriționiștii spun că micul dejun este cea mai importantă masă din zi, deși deseori ajunge să fie destul de neglijată. Din acest motiv, specialistul Ana Gospodinov a venit cu cinci idei de mic dejun sănătos și echilibrat, menite să asigure necesarul energetic pentru o bună parte din zi.

Nutriționistul Ana Gospodinov a explicat că este indicat consumul de proteine la micul dejun, deoarece acestea contribuie la activarea metabolismului și a funcțiilor cognitive, precum și la senzația de sațietate.

Proteine la micul dejun, doza energie pentru întreaga dimineață

„Consumul unui mic dejun sănătos contribuie la menținerea nivelului de zahăr din sânge pentru o perioadă mai lungă, de unde rezultă senzația de sațietate. De asemenea, ingerarea alimentelor proteice dimineața poate avea un impact major asupra alegerii ulterioare a meselor de prânz și cină”, a explicat nutriționistul.

Proteinele „oferă toate substanțele nutritive necesare pentru activarea metabolismului și a funcțiilor cognitive, îți furnizează energie pentru întreaga zi și îți asigură senzația de sațietate în prima parte a zilei”, a completat Ana Gospodinov, care nu recomandă un mic dejun format, spre exemplu, dintr-un crosant însoțit de o cafea, asta pentru că aportul proteic este redus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recomandări pentru micul dejun

Minibrioșe coapte din ouă

Puteți înlocui simpla omletă cu un preparat diferit, așa cum sunt minibrioșele coapte din ouă. Pentru acest preparat amestecați ouăle împreună cu legume la alegere, tăiate mărunt, după care turnați conținutul în forme de minibrioșe, Va fi un preparat mult mai apetisant, grație aspectului final.

Briose cu ou

Sursa: Diez.md

Budincă cu brânză

Budinca poate fi o alegere bună pentru micul dejun, mai ales că nu necesită o cantitate mare de făină. Aceasta poate fi preparată cu seară înainte de servire. Pentru clasica rețetă avem nevoie doar de: brânză de vaci, făină integrală, vanilie și, după gust, miere.

Clătite cu somon

Pentru această rețetă vom avea nevoie de lapte, ouă și făină integrală. Vom unge clătitele cu cremă de brânză, apoi adăugăm somonul și castravete, la alegere. Este un mic dejun proteic bogat în nutrienți, grație acizilor grași din grupul Omega, vitali organismului uman.

Alte idei de preparate pentru micul dejun

Toast cu ou și avocado

Pentru acest preparat vom prăji în tigaie două felii de pâine, pe care apoi întindem avocado. Aranjăm tijele de sparanghel, pe care le putem pregăti la cuptor, cu seară înainte. Punem deasupra ouăle și presărăm mărar, sare, piper și este gata de servire.

Paine toast cu avocado și ou

Sursa: Diez.md

Brânză de vaci proaspătă cu fructe

Avem nevoie de fructe proaspete și de brânză de vaci cu conținut redus de grăsimi. Pute adăuga nuci tocate, alune ori fructe uscate, pentru a obține o textură crocantă, conform Diez.md.