Evenimentul Zilei > Politica > Ce DECIZIE a luat PNL în privința moțiunii de cenzură împotriva lui Grindeanu
Ce DECIZIE a luat PNL în privința moțiunii de cenzură împotriva lui Grindeanu

Ce DECIZIE a luat PNL în privința moțiunii de cenzură împotriva lui Grindeanu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, astăzi, că liberalii vor fi prezenți miercuri la dezbaterea moțiunii de cenzură, dar nu vor vota. El a mai spus că PNL este atât împotriva „clanului Dragnea”, cât și „împotriva clanului Ponta-Grindeanu”.

 „Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în sală şi să nu voteze. Reglări de conturi de tip mafiot din interiorul PSD-ului, care nu au nicio legătură cu interesul ţării, au generat o criză politică gravă cu consecinţe extrem de serioase asupra imaginii României în lume, asupra bunului mers al economiei şi al societăţii. Somăm partidul de guvernământ să pună punct acestei crize care a fost provocată de ei, din interese obscure şi cu nişte obiective pe care noi nu le putem înţelege. (…) Suntem azi în situaţia în care un impostor ocupă abuziv Palatul Victoria, iar în Parlament nu ştim dacă mai există o majoritate parlamentară care să fie conformă cu voinţa exprimată de cetăţeni. Perpetuarea crizei politice poate să aibă grave consecinţe pentru România, ca atare am decis să nu ne amestecăm ca partid politic în această răfuială între două clanuri din interiorul PSD, pentru că noi suntem şi împotriva clanului Dragnea, şi împotriva clanului Ponta-Grindeanu”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.

Întrebat dacă sunt liberali care ar pleca spre majoritatea actuală, Ludovic Orban a răspuns că are „încredere în toţi parlamentarii PNL, am încredere în faptul că vor respecta poziţionarea politică a partidului (…) şi voinţa cetăţenilor care i-au votat şi i-au trimis în Parlament".

El a precizat că în cursul după-amiezii va avea loc o întâlnire cu toţi deputaţii şi senatorii PNL.

„PNL este în opoziţie, nu voi mai îngădui nicio negociere pe sub masă, nicio negociere de culise şi niciun blat cu partidul de guvernământ. (…) Cred că nimeni din C.A.P-ul vechililor roşii nu îşi imaginează că poate să negocieze cu mine, mai ales pe tema răfuielii dintre ei”, a conchis Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: