Evenimentul Zilei > Politica > Ce cuprinde punctul de vedere transmis de Consiliul Concurenței cu privire la Codul Silvic
Ce cuprinde punctul de vedere transmis de Consiliul Concurenței cu privire la Codul Silvic

Ce cuprinde punctul de vedere transmis de Consiliul Concurenței cu privire la Codul Silvic

Administrația Prezidențială a publicat astăzi, la solicitarea Societății Academice Române, punctul de vedere primit de la Consiliul Concurenței cu privire la Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 46/2008 - Codul Silvic.

Astfel, pe 17 martie, Consiliul Concurenței i-a transmis președintelui Klaus Iohannis punctul de vedere al instituției cu privire la dispozițiile art. 10 -13 privind ocoalele silvice de regim, dispozițiile art. 37 privind o posibilă derogare de la regimul general aplicabil în cazul scoaterii definitive a unor terenuri din fondul forestier național și dispozițiile art. 60, alin. (5) privind valorificarea masei lemnoase din fondul forestier.

În documentul respectiv, Consiliul Concurenței atrage atenția că forma legii transmisă spre promulgare de Camera Deputaților conține în continuare "prevederi de natură să contravină legislației în domeniul concurenței, inclusiv al ajutorului de stat".

Referitor la prevederile art. 10-13 privind înființarea ocoalelor silvice de regim, care oferă proprietarilor de fond forestier anumite servicii remunerate, Consiliul Concurenței propune "introducerea unor dispoziții prin care să se instituie obligativitatea organizării de licitații pentru încredințarea acestor servicii".

În ceea ce privește art. 60, în care au fost introduse pragul maxim de 30% la achiziția/procesarea de masă lemnoasă din fondul forestier național și a dreptului de preempțiune pentru producătorii din industria mobilei la cumpărarea de masă lemnoasă, Consiliul Concurenței consideră că acestea pot fi afecta concurența și propune eliminarea acestora.

CITIȚI AICI INTEGRAL PUNCTUL DE VEDERE AL CONSILIULUI CONCURENȚEI

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: