Ce conțin cu adevărat citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele
- Angelo Tăutu
- 22 februarie 2015, 01:00
Studiile au arătat că previne complicațiile guturaiului și gripei, precum pneumonia sau alte infecții pulmonare.
Este vorba despre vitamina C, care ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă).
În plus, ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă).