Evenimentul Zilei > Social > Ce companii reiau zborurile internaționale! Ministrul Vela a făcut anunțul
Ce companii reiau zborurile internaționale! Ministrul Vela a făcut anunțul

Ce companii reiau zborurile internaționale! Ministrul Vela a făcut anunțul

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit despre momentul reluării zborurilor spre Marea Britanie, dar și ce se va întâmpla cu românii care se întorc în România.

Zborurile internaționale vor fi reluate încet, în zilele următoare. Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că autoritățile studiază, în prezent, posibilitatea reluării curselor aeriene spre Marea Britanie, începând cu data de 15 iunie.

Marcel Vela a fost chestionat de internauți cu privire la această problemă și a spus că mai degrabă de 15 iunie 2020, nu se va putea relua aceste zboruri. „Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a treia etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiștilor”, spune ministrul Internelor.

O altă veste importantă care vine din partea lui Marcel Vela se referă la izolarea la domiciliu a persoanelor care intră pe teritoriul României, și nu internarea într-un centru de carantină. „Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetățeni, izolarea s-a impus și de la 1 iunie, dar în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul întregii țări, se poate lua oricând o asemenea decizie cu privire la nemenținerea sau menținerea doar parțială a izolării la domiciliu”, a spus Marcel Vela.

Revenind la zborurile aeriene trebuie spus că Tarom a decis să suplimenteze numărul de curse spre Timișoara și Cluj Napoca, începând din această săptămână. Dacă în perioada stării de urgență zborurile interne au fost suspendate, ulterior, Tarom a decis reluarea zborurilor pe cursele interne, fiind asigurat un program de zbor cu o singură cursă pe zi, de la București spre Cluj și Timișoara. Începând de luni, spre Cluj Napoca și Timișoara există două curse pe zi, iar în funcție de numărul de pasageri acestea vor putea fi suplimentate.

Începând cu 15 iunie 2020, mai multe companii aeriene vor relua zborurile spre și dinspre București. Astfel, Air France a anunțat o cursă pe data de 17 iunie 2020, Austrian Airlines reia zborurile pe relația Viena București și Retur începînd cu data de 18 iunie.

Air France reia zborurile pe ruta Paris – București începând cu 17 iunie 2020
Austrian Airlines reia zborurile Bucuresti – Viena, din 18 iunie 20208
KLM reia zborurile Amsterdam – București începând cu 15 iunie 2020
SWISS reia zborurile pe ruta Zurich – București începând cu 19 iunie 2020
Lufthansa reia zborurile pe ruta Frankfurt – București începând cu 17 iunie 2020
Air Serbia reia zborurile pe ruta Belgrad – București începând cu 15 iunie 2020
Czech Airlines reia zborurile Praga – București începând cu 25 mai 2020
RYANAIR reia zborurile Viena – București începând cu 3 iulie 2020
Eurowings reia zborurile Dusseldorf – Bucuresti începând cu 22 iunie 2020
Blue Air reia zborurile din / spre România începând cu 1 iulie 2020
RYANAIR reia zborurile din / spre România începând cu 1 iulie 2020