Atât el, Ministrul Agriculturii Adrian Oros, cât şi fostul ministru Petre Daea au făcut declaraţii despre situația coafezelor angajate pe posturile de specialiști din ministere, scrie Digi24.

„Înainte de a vorbi trebuie să verificăm, să nu facem rău ţării!”, a declarat Petre Daea.

Fostul ministru a fost întrebat ce crede despre faptul că Adrian Oros a făcut aceste dezvăluiri, având drept răspuns o replică care ar putea naște mai multe întrebări în viitor: „Nu e prima dată când facem afirmaţii şi apoi ne acoperim de scuze în poziţia în care am făcut rău ţării”.

Când faci o asemenea afirmaţie trebuie să vii punctual, dar să spunem la general că sunt suspiciuni, e de înţeles, nu prea greu. Până la verificare, e această suspiciune, că în România nu s-a respectat directiva 57, cine face asemenea afirmaţii îl trimit acum la directiva 57 privind Natura 2000 care pune în pagina juridică proceduri şi conduita pe care să o realizeze fiecare din cei care acced la aceste sume. E exclus să se fi întâmplat asta, dacă e aşa ceva, e obligat să ia măsuri cuvenite”, a afirmat Daea.

În replică, actualul ministru a explicat că a spus doar ce a constatat şi că în 10 zile va prezenta un raport cu rezultate concrete.

El a spus că a găsit un grad de absorbţie de 26% în domeniul pisciculturii, dar şi dosare de despăgubire cu sume uriaşe. Cele incorecte nu vor fi plătite, a dat asigurări Oros.

Ministerul trebuie să fie foarte atent la ce se întâmplă cu autoritatea de piscicultură şi acvacultură, aici sunt foarte multe minusuri. Nu am spus că Petre Daea e responsabil direct”.