Ce cămătărie, domnule polițist? Nuțu Cămătaru și-a deschis un fel de bancă la el acasă – Nevoiașii trebuie să depună dosar

Ce cămătărie, domnule polițist? Nuțu Cămătaru și-a deschis un fel de bancă la el acasă – Nevoiașii trebuie să depună dosar Nuțu Cămătaru. Sursa foto: Arhiva EVZ

Nuțu Cămătaru – pe numele său real Ion Balint - vrea să dovedească cu orice preț că e demn de personaj în filme hollywoodiene. Ultima descoperire despre celebrul interlop lasă lumea într-o uimire greu de scuturat.

Nuțu Cămătaru, zis și „Îmblânzitorul de lei și de fraieri” după ce Codin Maticiuc a scris o carte despre viața lui, dă bani cu dobândă legal. Exact. Nu cu camătă, ci în plină putere a legii.

Condamnat în trecut la 5 ani și 11 luni de închisoare pentru șantaj, și eliberat condiționat, Nuțu Cămătaru e astăzi un om de afaceri cu parafă și Cod Unic de Înregistrare.

A pornit inițial o spălătorie auto, apoi a înființat un IFN – Instituție Financiară Nebancară. Un fel de bancă de credit, unde depui dosar și primești un împrumut la care în cele mai multe cazuri plătești dobânzi uriașe. Nu e camătă, e legal, și în caz de neplată executarea nu se face prin acte de violență, ci pe cale juridică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre IFN-uri, poveștile românilor stau mărturie. În anii 2000, când s-au lansat programele „credit doar cu buletinul”, oamenii au rămas fără bunuri și datori vânduți.

Nuțu îți dă Credit Prima Casă

Tinerii pot apela la clanul Cămătarilor pentru a-și lua garsoniera mult visată. Ori bani împrumut pentru o vacanță, o mașină sau un televizor nou. Un dosar cu șină, cu actele necesare de la angajator, copii și originalele documentelor de identificare personală, pot obține un credit rambursabil în zeci de ani, cu dobânda specifică IFN-urilor.

„O garsonieră la preț de două”, am putea intitula programul, însă nu știm cu certitudine sumele acordate în credit și dobânzile aferente practicate de DN Capital Investments IFN SRL.

Bani dați în sufrageria lui Nuțu Cămătaru?

IFN-ul înființat în 2021 activează chiar la Nuțu Cămătaru acasă, în șoseaua Sălaj, și se ocupă cu activități de creditare de tip: acordarea creditelor de consum, finanțarea comerțului internațional, asigurarea finanțării pe termen lung a industriei de către băncile industriale, împrumuturi monetare în afara sistemului bancar, acordarea de credite pentru cumpărarea locuințelor de către instituții specializare care nu primesc depozite și servicii de amanetare și gaj, scrie Fanatik.

Nuțu Cămătaru nu apare ca asociat în această firmă, în schimb Claudia, soția lui, îl are ca partener pe fiul acestuia, Daniel Nicolae Balint (zis și Nuțulică). În societate mai apar, ca asociați minoritari, alte două persoane: un avocat și soția unui fost șef din jandarmerie, scrie Fanatik.ro.