Un milion de români care obțin venituri vor primi bonificații de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuțiile până pe 30 iunie. Este vorba de aceia care realizează venituri din activități independente sau care lucrează în agricultură. De asemenea, pot beneficia aceia care obțin venituri din chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri.

Anunțul a fost făcut vineri de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Contribuabilii care realizează venituri din activități independente și care au obligația depunerii Declarației unice pot beneficia de o bonificație de 10% dacă își achită sumele datorate înainte de ultima zi a lunii iunie.

”Vor beneficia de o bonificație de 5% din contribuțiile sociale și de sănătate, precum și din impozitul pe venit datorat, conform Declarației unice, dacă vor face această plată până la 30 iunie, iar pentru depunerea declarațiilor în format electronic beneficiază cumulativ de încă 5% bonificație din sumele datorate”, a declarat Dancă, potrivit RADOR.

Ca măsură suplimentară, a precizat acesta, autoritățile locale pot reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii acelor imobile. Această facilitate se poate acorda doar în situația în care acești proprietari dovedesc că au aplicat aceeași reducere de 50% pentru chiriașii care își desfășoară activitatea în diferite centre comerciale şi a căror activitate a fost suspendată pe perioada stării de urgență.

Sursa: RADOR