Evenimentul Zilei > Justitie > Ce avize a dat Secția pentru procurori a CSM pentru conducerile PÎCCJ, DNA și DIICOT
Ce avize a dat Secția pentru procurori a CSM pentru conducerile PÎCCJ, DNA și DIICOT

Ce avize a dat Secția pentru procurori a CSM pentru conducerile PÎCCJ, DNA și DIICOT

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat, vineri, rezoluțiile la propunerile pentru șefii Parchetului de pe lângă Înalta Curte, DNA și DIICOT. A respins două din propuneri, fiind de acord doar cu una din cele trei.

Oficialii CSM i-au transmis preşedintelui Klaus Iohannis avizele date pentru propunerile de numire la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Potrivit unui comunicat de presă, Secţia pentru procurori a CSM a înaintat şefului statului propunerile ministrului Justiţiei pentru numirea în cele trei funcţii însoţite de avize. Două dintre avize sunt negative. Este vorba de cel pentru funcţia de procuror general al PICCJ, unde e nominalizată Gabriela Scutea, respectiv de cel pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, unde e menționată Giorgiana Elena Hosu.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a dat aviz pozitiv doar lui Crin Nicu Bologa, pentru funcţia de procuror-şef al DNA.