Reamintim că, duminică, conferinţa de presă organizată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, preşedinte al PNL Bucureşti, a fost întreruptă de o persoană în vârstă care i-a solicitat mărirea pensiilor. Violeta Alexandru urma să prezinte raportul „Cartea Neagră a guvernării locale 2016 – 2020 Mutu/PSD”.

Pensionarul a venit în faţa pupitrului la care era aşezată Violeta Alexandru şi a început să-şi strige nemulţumirile, cerând mărirea pensiilor şi acuzând actuala guvernare de minciună. Ministrul Muncii şi-a întrerupt conferinţa de presă, mergând să discute cu persoana nemulţumită.

„Îmi pare rău că PSD se foloseşte de necazurile oamenilor. Nu aşa se face politică în România. PSD foloseşte oamenii pentru a arăta, chipurile, că le pasă. Nu aceasta este maniera în care se face administraţie în România, trimiţând pensionari amărâţi să se exprime la o conferinţă de presă pentru a perturba prezentarea pe care o facem astăzi”, a spus Violeta Alexandru.

Ulterior, Poliția Capitalei a anunțat că în jurul orei 12. 00, prin apel 112, a fost sesizat faptul că un bărbat recalcitrant tulbură ordinea și liniștea publică pe o stradă din sectorul 6, unde se desfășoară o conferință de presă. „La fața locului au ajuns polițiști ai Secției 25 , însă la momentul sosirii nu a fost identificată nicio persoană recalcitrantă în respectiva locație. Ulterior bărbatul a fost identificat și sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991”, a informat Poliția Capitalei.

Pensionarul a declarat că după ce s-a mai calmat, a vorbit cu ministrul Violeta Alexandru și chiar i-a dat numărul de telefon. „I-am dat numărul doamnei ministru. Apoi m-am trezit cu trei polițiști la ușă și mi-au zis că m-a văzut toată lumea la telezior și să nu mai fac așa ceva. Nu m-au amendat, m-au apostrafat”, a declarat bătrânul la Antena 3.