Evenimentul Zilei > Monden > Ce a făcut Mihai Constantinescu în ultima lui zi de viață!
Ce a făcut Mihai Constantinescu în ultima lui zi de viață!

Ce a făcut Mihai Constantinescu în ultima lui zi de viață!

Cunoscutul și îndrăgitul artist, autor al celebrei piese „O lume minunată”, a murit marți seară, după o lungă suferință.

Cântărețul a avut multe probleme de sănătate de-a lungul ultimului deceniu, fiind supus la intervenții pe cord deschis, înlocuindu-se valve, cât și una de extirpare a unui rinichi, după ce medicii de la Fundeni i-au depistat o tumoră malignă.

Mihai Constantinescu a suferit un atac cerebral la mai puțin de jumătate de an de la această ultimă amenințare, însă ultima lui zi alături de cei dragi a fost una de neuitat. Nenorocirea s-a petrecut într-o duminică noapte, iar în cursul zilei, potrivit soției sale, Simona Secrier, nimic nu dădea de bănuit că ar urma o nenorocire.

„Au dansat și au cântat prin casă, au mâncat și s-au simțit bine. Au primit vizita unei prietene dragi care a și rămas peste noapte. Simona și-a dat seama, la 3 dimineața, că ceva nu e în regulă, deoarece Mihai s-a manifestat într-un fel specific, care indica faptul că e într-o suferință. Salvarea a venit imediat, s-a intervenit instant! Alături de Simona și Mihai, în casă se afla și această prietenă care a fost martor la toată scena”, ne povestește un apropiat al cuplului.

Așa s-a derulat ultima zi din viața normală a lui Mihai Constantinescu. Din acea noapte, 13 mai, artistul nu s-a mai trezit niciodată. A stat într-o comă vegetativă până azi, la ora 19, când corpul lui a cedat de tot. Medicii au încercat să-l resusciteze timp de 50 de minute.

Unul dintre ultimele interviuri acordate presei a fost oferit ziarului Evenimentul Zilei, în care a povestit, în EXCLUSIVITATE, cum a compus una dintre cele mai cunoscute piese românești:

Mihai Constantinescu spune, în EXCLUSIVITATE, povestea melodiei „O lume minunată”: „Am compus-o în jumătate de oră!”

„Chiar dacă nu s-a mai trezit, Dumnezeu a făcut totuși o minune că i-a dat putere să reziste atât, cu un corp atât de măcinat de suferințe”, a declarat pentru EVZ un medic de la Spitalul Floreasca.

Dumnezeu să-l odihnească!