Potrivit site-ului ziaristii.com, la nici 4 zile după ce a pierdut alegerile, Gabriela Firea a dat avizul pentru tăierea a 467 de copaci în Peninsula Floreasca.

Defrişări masive în Floreasca: în locul arborilor se vor construi locuinţe

Pe 1 octombrie, la 4 zile după ce Gabriela Firea a pierdut alegerile pentru București, administrația PSD a dat aviz pentru defrișarea a 467 de arbori în Peninsula Floreasca, din zona de nord a Capitalei. Locul unde se fac defrișările este Strada Intrarea Navigatorilor, nr. 15. Suprafața este de de 22 de hectare și în locul arborilor va răsări un cartier cu blocuri de două etaje – One Peninsula.

Pe Planul Urbanistic General, terenul pe care Gabriela Firea a dat autorizație să se facă blocuri figurează ca spațiu verde- ceea ce înseamnă că nu se pot tăia pomii. În schimb, în 2013, când primar era Sorin Oprescu, s-a făcut un Plan Urbanistic Zonal în care terenul a fost trecut la categoria L, care permite construirea de locuințe cu înălțime mică.

Cele 22 de hectare sunt acum proprietate privată, iar constructorii s-au angajat, susține Primăria, să planteze în locul celor 467 de arbori tăiați alți 2.000.

Scandalul dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea este mai vechi cu privire la acest caz

Mai mult, astă-primăvară, în timpul restricțiilor de la începutul pandemiei, Nicușor Dan și Clotilde Armand, sprijiniți de asociații și ONG-uri, au reușit să blocheze în instanță noul Plan Urbanistic General și un Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 1, care prevedeau defrișarea a zeci de hectare în Herăstrău și Pădurea Băneasa (…).
Modificările susținute de Firea, primărița Bucureștiului, și Tudorache, primarul Sectorului 1, permiteau construirea de blocuri pe zone întinse ocupate acum de Parcul Herăstrău și Pădurea Băneasa.
Numai că, tribunalul București a suspendat, avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1, prin care deveneau construibile părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa și alte spații verzi din Sectorul 1, transmite Nicușor Dan, președinte al Asociației Salvați Bucureștiul și candidat la Primăria Capitalei. Decizia nu este definitivă.

Teama că noua administrație va stopa operațiunea de distrugere a spațiilor verzi și construirea de blocuri în locul parcurilor a făcut ca în jurul primarilor PSD să se strângă, în campania electorală, numeroasele grupuri de interese care exploatează Bucureștiul.

Miza Pădurii Băneasa și a Parcului Herăstrău – țintele mafiei imobiliare – este, fără nicio exagerare, de miliarde de euro, notează sursa menţionată mai sus.