Deşi a trăit doar 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ. Kurt Cobain avea doar 27 de ani când s-a sinucis prin împușcare pe 5 aprilie 1994. Corpul său a fost descoperit abia 3 zile mai târziu, în vila lui din Seattle. La 27 de ani de la moartea sa, FBI a declasificat dosarul lui Kurt Cobain și l-a pus pe internet, pe un site propriu numit „The Vault”, care este practic o arhivă a Biroului Federal de Investigații.

De ce a declasificat FBI  dosarul lui Kurt Cobain

Moartea lui Kurt Cobain a mirosit a conspirație pentru unii fani care doreau cu disperare ca Biroul Federal de Investigații să deschidă o anchetă de crimă în ceea ce privește dispariția sa prematură.  „Doresc doar să primesc dreptate și pentru alții care l-au iubit pe acest om la fel de mult ca mine. Acest om era Kurt Cobain, aparținând unei formații numite Nirvana, și încă e acceptat drept adevăr că s-a sinucis ”, a scris o persoană către FBI în 2007. „ De atunci au fost descoperite dovezi că a fost ucis și nu s-a sinucis așa cum se credea inițial “.

„Apreciem îngrijorarea dvs.”

„Apreciem îngrijorarea dvs. că domnul Cobain ar fi putut fi victima unei omucideri”, a spus un agent într-un răspuns, explicând că FBI nu are jurisdicție pentru a deschide o anchetă pentru crimă. Fanul a cerut FBI-ului să preia cazul susținând ideea că artistul a fost ucis: „mă deranjează cel mai mult pentru că ucigașul său este încă acolo, în libertate”.

Fișierul conține, de asemenea, pagini dintr-un fax din 1997 de la o companie de producție care supraveghează seria de televiziune „Unsolved Mysteries”, a spus Rolling Stone, care a raportat pentru prima dată că dosarul a fost făcut public.

Sursa foto: Instagram