Evenimentul Zilei > Social > Ce a decis conducerea Metrorex după incidentul de la Păcii. Cum vom fi supravegheați
Ce a decis conducerea Metrorex după incidentul de la Păcii. Cum vom fi supravegheați

Ce a decis conducerea Metrorex după incidentul de la Păcii. Cum vom fi supravegheați

În sfârșit! După mai multe evenimente tragice, Metrorex a decis să recurgă la identificarea unor soluții pentru ca românii să fie în siguranță.

Incidentul de sâmbătă, când un bărbat de 40 de ani a căzut pe șinele de metrou de la stația Păcii, pare să fi schimbat optica conducerii metroului. Cel puțin la nivel declarativ.

Metrorex intenţionează să instaleze panouri de protecţie în staţiile foarte aglomerate.

Numai că problema, pusă pe tapet după ultimele evenimente controversate petrecute la metrou, nu a cunoscut o soluție reală până în prezent. Șirul evenimentelor scoate la suprafață nepăsarea conducerii Metrorex față de acest proiect.

În martie se împlinește un an de zile de la anunțul Metrorex, în care se preciza că urmează să fie lansată o licitație pentru studiile de fezabilitate.

„Metrorex a făcut demersuri pentru montarea panourilor de siguranţă, urmând să fie lansată o licitaţie pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, iar apoi, după definitivarea şi avizarea/aprobarea documentaţiilor tehnico-economice, se va demara procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie a acestui sistem de siguranţă”, anunța Agerpres pe 1 martie 2019.